Naslovna

Hrana

Turizam

Lifestyle

Kategorije

crogourmet365 logoIskoristite hladnije dane za uklanjanje sitnih nepravilnosti na koži

https://www.freepik.com/free-photo/woman-looking-her-rosacea-mirror_39766657.htm

Zima i hladnije vreme asocira nas na praznike i uživanje u sitnim radostima, ali ujedno i predstavlja trenutak kada donosimo važne odluke i kreiramo planove za predstojeće mesece. Tako mnogi nakon završetka perioda slavlja, otpočinju sa intenzivnijim treninzima kako bi se svoje telo pripremili za letnju sezonu, te posežu za drugim vidovima zdravih navika. Zimska hibernacija, između ostalog, podrazumeva i praktikovanje različitih beauty tretmana – još jedan od načina brige o sebi. Niske temperature i manjak sunčevih zraka posebno pogoduju bržem oporavku kože, pa samim tim i smanjuju mogućnost bilo kakvih komplikacija nakon tretmana.

Ukoliko želite da vašoj koži priuštite željenu kozmetičku proceduru, onda je zima idealan period da sebi priredite osveženje i pobrinete se za vaš izgled. U nastavku vam predstavljamo nekoliko beauty procedura kojima možete obradovati sebe u ovoj zimskoj sezoni.

Laserska epilacija

Uklanjanje neželjenih dlaka laserom idealno je rešenje za sve one koji se muče sa izraženom maljavošću, uraslim dlakama i upalnim bubuljicama, ali i sve one koji jednostavne ne žele da se izlažu depiliranju toliko često. Laserskim uklanjanjem dlaka uništavamo njen folikul, sprečavajući je da raste u potpunosti ili smanjujući njenu vidljivost. Ovaj kozmetički tretman se najčešće obavlja u hladnijim mesecima jer želimo da pripremimo naše telo do proleća i perioda kada nosimo kratku odeću. Takođe, zimi se manje znojimo i naše telo nije izloženo direktnim sunčevim zracima kao tokom leta, što pogoduje bržem oporavku nakon eplacije i umanjuje mogućnost pojave potencijalnih fleka. Važno je napomenuti da metoda laserske epilacije podrazumeva seriju od najčešće 3-5 tretmana kako bi se neželjene vlasi u potpunosti uklonile.

Efikasno uklanjanje bradavica

Ove neželjene izarsline na koži nastaju kao posledica delovanja humanog papiloma virusa (HPV), a mogu se javiti na različitim predelima kao što su vrat, lice i ruke. Iako ne predstavljaju opasnost po naše zdravlje, mogu narušiti naš izgled i poljuljati nam samopouzdanje, pogotovo kada se nalaze na vidljivom delu tela.  Međutim, metoda radiotalasa pokazala se kao provereno sredstvo za efikasno uklanjanje bradavica, čime ćemo našoj koži vratiti stari sjaj i ponovo biti zadovoljni sopstvenim izgledom. Tretman je u potpunosti bezbolan, a procenat izlečenja ide do čak 97%. Nakon realizovanja metode, ne preporučuje se izlaganje sunčevim zracima, što ovaj tretmana čini savršenim za zimski period. Pored toga, kožu treba zaštiti od prašine i u periodu oporavka izbegavati odlazak u saunu ili na bazen.

https://www.freepik.com/free-photo/person-dealing-with-rosacea_44591930.htm

Hemijski piling za blistavu kožu

Ova vrsta tretmana predstavlja jedan od načina regeneracije kože čime poboljšavamo njen kvalitet i odstranjujemo suvišne bakterije i viruse. Postoji znatna razlika između kućnog pilinga koji možemo sprovoditi samostalno i hemijskog, koji podrazumeva nanošenje različitiih hemijskih agenasa na kožu. Na taj način ubrzavamo njenu eksfoliaciju i efikasno uklanjamo njen površinski sloj. Sveže pilingovana koža osetljivija je na spoljne uticaje, stoga je važno pridržavati se određenih smernica nakon završetka tretmana. Kako bismo izbegli eventualno crvenilo i druge neželjene efekte, neophodno je izbegavati sunčeve zrake i zaštititi je od drugih uticaja koji mogu biti štetni i narušiti efekte hemijskog pilinga.

Podmlađivanje hijaluronskim filerima

Svako od nas se pre ili kasnije suoči sa prvim znacima starenja, a prirodna reakcija na ovakav proces jeste želja za njegovim uklanjanje ili usporavanjem. Godine ipak nije moguće obrisati, ali moguće je povratiti koži mladalački izgled i umanjiti vidljivost neželjenih bora. Jedan od vodećih tretmana u anti-aging medicini jesu hijalurnoski fileri koji su specifični zbog jednostavnosti celokupnog procesa, brzine oporavka i rezultata koje daju. Hijaluronska kiselina se ubrizgava u kožu tankim iglama, a postupak traje svega desetak minuta. Procedura je u potpunosti bezbolna, a prvi efekti tretmana vidljivi su za kratko vreme. Kako oporavak podrazumeva zabranjeno izlaganje suncu dve nedelje nakon završetka tretmana, hladni meseci su najpogodniji za realizaciju ovog popularnog tretmana. 

Podrazumeva se da je osnovni preduslov za zdravu i blistavu kožu posvećenost, disciplina i odgovarajuća nega tokom cele godine. Međutim, zbog svoje specifičnosti, zima je period kada našoj koži možemo pružiti dodatnu pažnju i određenim efikasnim tretmanima povećati njen kvalitet. Iskoristite manjak sunčevih zraka i time osigurajte brz i pravilan oporavak nakon tretmana, a željeni rezultati će biti brzo vidljivi. 

Povezani članci

Related

Show Buttons
Hide Buttons