Naslovna

Hrana

Turizam

Lifestyle

Kategorije

crogourmet365 logoSaveti kako poboljšati vezu i ljubavne odnose

Ljubavna veza je emotivni odnos koji zahteva mnogo rada, truda i ulaganja. Ljubav, sama po sebi, jeste najlepši osećaj i najveći pokretač, ali je za svaku vezu potrebno dvoje. Dvoje ljudi koji će svesno ulagati svoje vreme i napore u održavanje i poboljšavanje veze, na obostrano zadovoljstvo. Svaka veza je posebna na svoj način i prolazi kroz različite faze. Ukoliko imate osećaj da vaš odnos stagnira, uvek postoji nekoliko stvari koje možete uraditi kako biste ga osvežili i unapredili.

Razgovor je bitan

Iako zvuči kao kliše, razgovor jeste ključ svakog zdravog odnosa. Ukoliko vaš partner ili vi prećutkujete stvari koje vam smetaju ili ne izražavate jasno svoja očekivanja, možete napraviti nepotrebnu konfuziju. Ako ne znate šta potencijalno smeta vašem odnosu, ne možete ni raditi na tome. Otvoreni i kvalitetni razgovori mogu da doprinesu stabilnosti i očuvanju vaše veze jer ćete oboje u svakom trenutku znati šta druga strana očekuje od vas. Svako od nas ima periode lošeg raspoloženja ili probleme na poslu. Transparentna komunikacija oko stvari koje vas muče, kao i poveravanje svojih emocija partneru, doprineće većem osećaju poverenja i sigurnosti.

Ne plašite se novina

Fizička bliskost je neizostavni deo svake zdrave veze. Ona predstavlja spoljašnju manifestaciju svega što osećate i način da održite bliskost sa partnerom. Kako vaš seksualni život ne bi upao u rutinu, možete da uključite neke novine i isprobate različite stvari. Danas postoji široka ponuda različitih igračaka i pomagala. Kvalitetni lubrikanti na bazi vode mogu vam pomoći da se u potpunosti opustite. Izaberite neki interesantan veš, kupite one štikle koje već dugo gledate ili jednostavno saopštite partneru šta ste oduvek želeli da probate. Iznenadite partnera neočekivanom zabavnom večeri, igračkom ili mestom. Dinamičan i zdrav seksualni život sasvim sigurno će poboljšati opšti kvalitet veze.

Podelite kućne poslove

Čak i kada su u pitanju banalne stvari kao što su kućni poslovi, može doći do nesuglasica između partnera ukoliko se ne dogovore o svojim pravima i obavezama na vreme. Važno je da se nijedan partner ne oseća preopterećenim obavezama u kući, tako da bi bilo dobro da podelite obaveze između sebe u skladu sa ličnim sklonostima. Kuvanje ručka, sređivanje zajedničkih prostorija kao i odlazak u nabavku možda jesu male, ali itekako bitne stvari za svakodnevno funkcionisanje. Ukoliko rasporedite teret podjednako imaćete više vremena za različite zajedničke aktivnosti koje mogu uneti dinamiku u vaš život.

https://www.rawpixel.com/image/3265909/free-photo-image-people-together-couple-hands

Prostor za sebe

Ulaskom u zajednicu vi ne prestajete da budete odvojena jedinka koja funkcioniše za sebe. Koliko god da su zajednički trenuci važni, toliko je bitno da i ne zapostavite sebe u toj vezi. To što ćete povremeno odvajati vreme samo za sebe i svoje lične aktivnosti ne znači da ne volite ili da ne posvećujete dovoljno vremena svom partneru. Nemojte zapostavljati svoje hobije Nastavite da vodite brigu o svom telu, redovno vežbajte i radite sve one sitne stvari koje vam donose zadovoljstvo. Stabilnu zajednicu čine dve odvojene individue koje istovremeno imaju i svoj i zajednički život i neprekidno rade na ličnom usavršavanju u oba polja.

Mali gestovi pažnje

Uzimajući u obzir današnji brz tempo života, lako je upasti u svakodnevicu i rutinu. Stres na poslu, problemi sa novcem i druge slične stvari lako mogu da utiču na dinamiku vašeg odnosa. To je potpuno normalno i sastavni je deo života. Srećom, život čine male stvari, tako da postoji nekoliko različitih stvari koje možete da uradite kako biste i sebi i svom partneru ulepšali dan. Neočekivan poljubac, večera iznenađenja, odlazak u bioskop ili bilo koja slična sitnica mogu u potpunosti da promene i ulepšaju nečiji dan. Ukoliko se vi osećate loše ili jednostavno imate takav dan, obratite se svom partneru za pomoć i podršku.

Svaki partnerski odnos je univerzum za sebe i vaš partner i vi najbolje znate šta je ono što odgovara vama i vašim potrebama. Stoga, iskoristite najveću pokretačku silu u životu, ljubav, i potrudite se da se ostvarite u vezi koja vama odgovara.

Povezani članci

Related

Show Buttons
Hide Buttons