Zrno Soli


Michelin preporuka

Mediteranska
Stjepan Vukadin
Cjenovni rang:

Može li igdje biti ljepše i ugodnije jesti morsku hranu nego na početku splitske luke u luksuznom restoranu s pogledom na marinu? Teško. Još kad jednom osjetite ljubav s kojom mladi tim kuhara sprema sve što se nabavi od brojnih dobavljača kako s mora, tako i seoskih domaćinstava u zaleđu – bit ćete dio kulinarskih znalaca koji stalno dolaze na ovo sjajno mjesto (preporuka – rezervirati dosta unaprijed). Kada ste se nagledali mora i usidrenih brodica, a svakako preporučujemo stolove na terasi, vrijeme je da pogledate i meni.

U Zrno Soli riba je na prvome mjestu, ali niti ljubitelji mesa neće ostati zakinuti, o čemu dovoljno svjedoči lutajući pršut, prekrasan komad usoljenog sušenog mesa koje, čim ste sjeli, dolazi za vaš stol umjesto predjela. Pa si malo narežite. To se zove dalmatinska dobrodošlica!

No, treba prijeći na ozbiljne stvari, a to se u restoranu Zrno Soli zove – morski pjat. Iako smo uletjeli u doba godine kad se ozbiljno mijenja meni i prelazi sa zimskog na proljetni (isto je i s vinima), neke su stvari ovdje konstantne. Tako ovdje na plati dobivate divan potpourri, od riba, preko školjkaša, kozica, maslina, sireva... Ne znate od kuda krenuti...

U Zrno Soli ćete uživati u hobotnici iz davnina, domaćim raviolima, Jakovljevim kapicama, carpacciju od škampa i grdobine, domaćoj tjestenini, jelima obogaćenima tartufima, širokoj mesnoj, i još većoj ribljoj paleti... Flambirana plemenita riba, grdobina punjena škampima, jastozi, ramstek punjen vrganjima... jednostavno, toliko ovdje ima svega da vam je najbolje zatvoriti jelovnik i posavjetovati se s konobarom. U Zrno Soli imaju – sve!

Jela su pripremljena na maštovit, kreativan i kvalitetan način, s najsvježijim namirnicama, a posebno ćete uživati u vrhunskom izboru vina, šampanjaca, rumova, konjaka. Osim što ima zastupljenu gotovo cijelu vinsku Hrvatsku, ovdje ima svega i iz cijeloga svijeta. Vina kuće dolaze s Hvara, Korčule i iz Imotskog, od onih na čaše, do onih koja spadaju u top 10 najcjenjenijih i logično – najskupljih.

U Zrno Soli oduševili su između ostalih i dansku kraljicu Margaretu II, brojne sultane i šeike, te mnoge druge poznate ličnosti. Sve što ste ikada poželjeli probati od mediteranske kuhinje, naći ćete ovdje, i to u najboljem mogućem obliku.

Na prvoj strani menija piše izreka našeg poznatog pjesnika Tina Ujevića „Vino moraš piti tako da ti razbuđuje svijest, a ne da je gasi.“ I zato ovdje treba dolaziti i jesti i piti. I to što češće, voljet ćete zrno soli, živjeli!

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: +385 91 4343 050

Web: www.zrnosoli.hr/

E-mail: zrnosoli.split@gmail.com

Radno vrijeme: Ponedjeljak - četvrtak: 10:00 - 24:00 h
Petak - nedjelja: 10:00 - 01:00 h

Regija: Dalmacija-Split

Adresa: Uvala Baluni 8; 21000, Split

Broj mjesta: 100

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Restoran je smješten petnaestak minuta hoda obalom od centra Splita, na katu upravne zgrade ACI Marine, pa izvana ne vidite elegantnu raskoš koja vas čeka u unutrašnjosti. Jedna veća i jedna manja, više pri.vatna prostorija u kojoj možete biti izolirani, mogu primiti i osamdesetak ljudi, a dojam bi se nekako mogao svesti na: konoba za ozbiljnu ekipu koja stvarno voli guštati, jesti i uživati

Nagrade i priznanja:

Preporuka Michelin vodič 2018.
Sezonski menu
Komentari