Zlatni Klas, OtrovanecTradicionalna
Cjenovni rang:

Filet soma smotan poput puža, našpikan povrćem pa ispečen u krušnoj peći s krumpirima tako da se svi mirisi prožmu i začine svaki sastojak, bio je najljepše iznenađenje u restoranu Zlatni klas u mjestu Otrovanec nedaleko od Pitomače.

Ne i jedino. Uz očekivano zlatnožutu juhu od buče došao je sasvim neočekivani zeleni kruh. Prekrasnog okusa i boje od kopriva koju u Zlatnom klasu koriste i u mlincima, tjestenini, pizzama pa i palačinkama kojima smo završili lijepi ručak u još ljepšem ambijentu. Palačinke su, naravno, bile zelene, zapečene sa sirom i za svaku pohvalu.

Ponuda hrane Zlatnoga klasa bazirana je na starim domaćim jelima poput prežgane juhe ili ječmene, prosene i kukuruzne kaše, a i kruh peku od brašna izmljevenog u kućnome mlinu. Nude i maštovite bezmesne obroke, a fina su i lokalna vina, posebno graševina, čija je cijena vrlo prijateljska.

Poseban je i vrt. Ogroman, u hladu velikih stabala i ukrašen starim kolima klasičnih zaprega i malim drvenim posebno napravljenim za klince. Na nekim su stablima sagrađene drvene kućice, a stolovi su nehajno "razbacani" po vrtu, bez geometrijskog reda i poprilično udaljeni tako da se drugi gosti vide, ali gotovo ne čuju pa se stječe dojam vrta vlastite kuće. U stvari vrtića, jer je većina gostiju bila s malom djecom. Savršena kombinacija slobode za mališane i mira za roditelje.

Unutarnji dio je klasičan, lijepo uređen, s dvije sale, jednom za pedesetak ljudi i drugom za pristojno vjenčanje s 250 uzvanika. Nude smještaj u pet soba te hambaru, drvenoj kućici usred imanja koje obuhvaća i potok te jezero. Imaju i konje pa one brojne kočije ne moraju stalno samo stajati u vrtu. Može se i provozati nekima od njih.

Mališani i osobe s posebnim potrebama mogu i jahati u pratnji voditelja, a za iskusnije jahače organiziraju i ture po obroncima Bilogore ili podravskoj ravnici. Sve u svemu, izvrsno mjesto za dobar ručak, ali i za dulji boravak u prekrasnoj prirodi.

autor fotografija: Damir Špehar/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 033/ 714 114

Web: www.zlatni-klas.hr

E-mail: zlatni.klas.otrovanec@vt.t-com.hr

Radno vrijeme: PONEDJELJAK - Zatvoreno
UTORAK - PETAK 08:00 -23:00 h
SUBOTA 08:00-04:00 h
NEDJELJA 11:00–23:00 h

Regija: Slavonija

Adresa: Otrovanec 228; 33405 Pitomača

Broj mjesta: 320

Cjenovni rang: do 100kn

Opis restorana:

Zlatni Klas Otrovanec je seosko imanje s restoranom, idealano za obiteljska druženja u prirodnom okruženju i poslovne ljude koji žele nešto više od uobičajenih poslovnih ručkova.

Zlatni Klas vodi vas u “kuhinju predaka” povezanu s područjem na kojem se nalazi - selom Otrovanec pored Pitomače. Posebno se njeguje ponuda starih, gotovo izgubljenih jela, s naglaskom na domaćoj autohtonoj kuhinji. Kušajte stara domaća jela poput žganaca, jela od koprive, bundeve, čička i ljekovitog bilja te domaći kruh od žitarica izmljevenih na starinskom kućnom mlinu što mu i daje posve specifičan okus.

Cijeli restoranski prostor odiše ugođajem tradicije, a tu je i etnografska zbirka restauriranih predmeta iz starog seoskog domaćinstva.

Nagrade i priznanja:

Zlatni klas Otrovanec je dobitnik priznanja ”Zeleni cvijet” kojeg dodjeljuje Hrvatska turistička zajednica s brončanim znakom za turističku ponudu, unutrašnju uređenost te uređenost okoliša objekta seoskog imanja.
Sezonski menu
Komentari