Waves restoranTradicionalna
Enes Karalić
Cjenovni rang:

U strogom centru metropole, u Mesničkoj 6, niti jednu tramvajsku stanicu udaljen od Trga bana Jelačića, smjestio se malen, ali osebujan restoran waves. Zajahati valove gastro užitaka nije nimalo teško, pogotovo kad nakon par trenutaka shvatite koja je misao vodilja pokrenula ovo mjesto. Naime, želite li se najesti kao kod vlastite bake s notom modernog i pritom ukusno dizajnirano - ovdje će vam se definitivno svidjeti.

Dirigentsku palicu ovog lokala u kojem se štuje originalna tradicionalna hrvatska kuhinja s naglaskom na najsvježijim mogućim namirnicama, drži karizmatična stroga šefica Sandra Bartulović koja je, nakon godina provedenih u Nizozemskoj, u ovu avanturu krenula 2015. godine. Ugodan interijer i njegov dizajnerski štih nekako vas umiruju od prvog trena kad ste sjeli, a onda kreće ono zanimljivo.

Kako ne bi sve bilo na plećima jedne žene, tu je i chef kuhinje Enes Karalić, s međunarodnim i domaćim iskustvom, a njegov odnos prema gostima je upravo ono što nedostaje Zagrebu. Naime, kad pogledate što se nudi na dnevnoj bazi, ako imate bilo kakvih problema s narudžbom, veličinom obroka ili namirnicom koja vam nije po volji – samo se obratite chefu kroz prozor od kuhinje kroz koji dolazi hrana. Dakle, nešto između diplomatske večere i bakine kuhinje.

Na meniju se nalazi svježa sezonska hrana, a nit vodilja su hrvatska tradicionalna jela u modernom izričaju. Meniji su na tjednoj bazi, a počinje se s ponudom – doručaka! Za ručak birate između ponude dnevnih jela dana, ili naručite nešto u dogovoru sa chefom a la carte. Velik broj wokova, mesa, riba, i rižota tjera vas na razmišljanje, ali uvijek slobodno naručite neki klasik. Tempura piletina to definitivno nije, pa ako imate otvoren pogled i ljubitelj ste mesa, ribe, vrganja i raznih sezonskih namirnica – uživat ćete sto posto! Za preporučiti je i tjestenina s vrganjima, ali nikad ne znate što će chef Enes toga jutra donijeti s placa.

Jedno je sigurno, palačinke s heljdinim brašnom i gljivama su san snova, sa starinskim štihom, mekane, ne premasne, a nestaju u jednom zalogaju. Potvrđeno na djetetu od 11 godina – dok smo mi poslikali jedan tanjur, palačinke su nestale.

Birana hrvatska vina krase kvalitetnu listu, sve je mirno, čisto i baš nekako odmjereno, familijarno i blisko – idealno za proslave rođendana, momačkih i djevojačkih večeri. Lijepo mjesto za otmjen i brz obrok, ali i puno više. Možda vas baš vrati u mladost mirisima bakine kuhinje ...

U sklopu Wavesa postoji i mali gift shop u kojem se mogu pronaći domaći hrvatski autohtoni proizvodi poput maslinova ulja, narancina, domaćih rakija i sireva.

Autor fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL;

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 01/4833-380

Web: wavesdenimbar.com/restoran-zagreb/

E-mail: info@wavesdenimbar.com

Radno vrijeme: 8.00 do 23.00 H

Regija: Grad Zagreb

Adresa: Mesnička ulica 6; 10 000 Zagreb

Broj mjesta: 30

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

U Waves restoranu meni je sastavljen od svježih namirnica s obližnje tržnice Dolac. Ponuda se izmjenjuje  ovisno o ponudi namirnica, ali i trenutačnoj inspiraciji glavnoga kuhara. 
U Wavesu možete pojesti steakove, ribu i plodove mora, rižota i tjestenimu, wok te razne juhe i gazpacha, ali uvijek i nekoliko predjela u talijanskom stilu poput bruschetta, te razna tradicionalna hrvatska jela. U stalnoj ponudi su i jela za vegane i vegetarijance.
Restoran nudi velik izbor hrvatskih vina na čaše te rakija kojima uz slastice možete zaokružiti izvrstan obrok.
U sklopu Wavesa postoji i mali gift shop u kojem se mogu pronaći domaći hrvatski autohtoni proizvodi poput maslinova ulja, narancina, domaćih rakija i sireva.
Sezonski menu
Komentari