TerbotzTradicionalna
Silvija Horak
Cjenovni rang:

I onda neš pil! Zaštitne su riječi na zidu i meniju restorana Terbotz kojima je pjesnik Pajo Kanižaj divno dao do znanja kako se treba uživati u finoj kapljici i još boljoj hrani.

Smješten je u brežuljkastome Međimurju, u prekrasno obnovljenom zdanju starijem od dva stoljeća, gdje vas očekuju glamur, mir, kamin sa živom vatrom i terasa s pogledom na vinograde obitelji Jakopić u čijim vinima ćete i uživati dok jedete.

Za početak vas više nego uljudno osoblje provede kroz cijeli objekt tako da se možete diviti kušaonici i naslutiti da ćete najprije probati domaći pjenušac od sorte pušipel. Velika prednost Terbotza, čije ime vuče od mađarskih velmoža, je to što uz svako jelo nude vina koja ih idealno prate. Sva divljač i ostale namirnice nabavljaju se upravo iz okolice.

Jelovnik otvaraju suhomesnate i sirne plate koje obiluju sezonskim i inim specijalitetima kraja poput mesa iz tiblice, taškica punjenih smrčcima ili juhe od medvjeđeg luka. Za start još služe i gusju paštetu, a tu je i neizbježna pretepena juha s domaćim vrhnjem i bogatstvom mesa. Dolazi uz dvije vrste domaćega kruha, pa ako ste obožavatelji kima...

Jako je puno jela na bazi koprive, prosa i općenito svega do čega vam može doprijeti pogled kroz prozor. Jedan od takvih specijaliteta je svakako i juneći hrbat sa zelenim paprom uz popečke od mlade koprive, ali i divno dizajniran tanjur s pačjim prsima s domaćim mlincima i mladom mrkvicom obavijenom špekom. Idealno pečeno meso s glazurom maslačkova meda fino prati domaći sauvignon Jakopić, svjež, a istodobno ozbiljan.

Za desert slijedi cijela paleta međimurskih specijaliteta sa srećom - neizbježnom gibanicom, štruklima i sladoledom od buče, ali "play of the day" su taškice punjene jagodama. Lokalni raviol idealnom mekoćom tijesta i aromatičnim i mirisnim domaćim jagodama oduševljava sve za stolom, od najmlađih do najstarijih.

Ugodno, uz pucketanje vatre i pogled s terase u prelijepu, netaknutu prirodu, sve je to savršen razlog da jedanput posjetite Terbotz u blizini Svetog Martina i Štrigove. Međimurje je divno!

autor fotografija: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 040 /857 444

Web: www.terbotz.hr

E-mail: terbotz@terbotz.hr

Radno vrijeme: UTORAK - ČETVRTAK, NEDJELJA: 11:00 - 23:00 h
PETAK - SUBOA: 11:00 - 01:00 h
PONEDJELJAK: zatvoreno

Regija: Središnja Hrvatska

Adresa: Železna Gora 113; 40312 Štrigova

Broj mjesta: 110

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Od 2005., kad je restoran počeo s radom, posebnu pozornost dali su degustacijskim jelovnicima, i to u rustikalnom prostoru iz 1803. godine. Također, restoran nudi i mogućnost kušanja vina iz međimurskog vinogorja pjenušavoga, mirnoga, predikatnog i arhivskog vina.

Nagrade i priznanja:

Svake godine restoran je uvršten u kategoriju "Sto vodećih restorana Hrvatske ", kao i manifestaciju "Tjedan restorana".

Također, 2014. i 2015. osvojili su sljedeće nagrade i priznanja: Europska destinacija izvornosti, Zlatni gurman, Suncokret ruralnog turizma Hrvatske.
Sezonski menu
Komentari