Stari FenjeriTradicionalna
Bruno Šimcik
Cjenovni rang:

Kada izađete iz Požege, u mjestu Turnić, negdje nizbrdo kroz šumu spustit ćete se do vode u najmirniji zeleni raj gdje se nalazi krčma Stari fenjeri. Stara cigla na zidovima, masivno drveno potkrovlje, prekrasna mala terasa i gust zaklon od drveća savršeno su mjesto za odmoriti dušu u rustikalnom ambijentu i probati ono što je ovdje nadohvat ruke – ribu iz njihovog ribnjaka.

Stari fenjeri su sjajno mjesto za veće grupe obzirom na stotinjak mjesta u sali i na terasi, kao i par igrališta za sve uzraste te brojna mjesta za roštilj pored malog zelenog jezera. Ako se najavite unaprijed, ugodno će vam osoblje pripremiti neki od njihovih specijaliteta – jela ispod peke. Volite li teletinu, svinjetinu ili janjetinu ispod peke – na pravom ste mjestu.

Ono što oduševljava su cijene – stvarno ćete rijetko gdje pojesti nešto tako dobro, a povoljno. Kontinentalni okusi su glavna karakteristika ovog restorana, pa su u ponudi i dimljeni buncek, pole od krumpira, ragu od divljači i općenito sve ono kako zamišljate bogatu slavonsku trpezu.

Nakon širokog izbora suhomesnatih i sirnih proizvoda te klasičnih juha, preporuča se uzeti domaću svježu pastrvu ili šarana – pogledajte ih prije toga u jezeru. Pastrva dolazi u dva oblika – mala i velika, a moramo vas samo upozoriti da mala i nije toliko mala.

Obilne porcije, ukusna riba s roštilja i sjajan domaći krumpir uz kupus salatu i graševinu Jakobović apsolutno odgovarajuće za ovaj divan šumsko-jezerski milje, u kojem ste za sat vremena napunili baterije za sljedećih tjedan dana. Iako su nam ga toplo preporučili, nismo uspjeli kušati i specijalitet kuće, svinjski odrezak u bogatom umaku od kulena, pršuta i još nekoliko tajnih slavonskih delicija.

Veselo dizajnirane, starinski napravljene ukusne palačinke sa šlagom i domaćom marmeladom točka su na i jednom prekrasnom izletu u prirodu. Požega je pola ravnica, pola planina, a Stari fenjer najljepši način da se u njene ljepote uvjerite i sami uživajući u pravoj slavonskoj kuhinji. I pastrve su im stvarno sjajne, navratite...

autor fotografija: Ivica Galović/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 034/622 277

Web: www.stari-fenjeri.com

E-mail: info@stari-fenjeri.com

Radno vrijeme: ČETVRTAK - NEDJELJA: 09:00 - 21:00

Regija: Slavonija

Adresa: Turnić 2a; 34000 Požega

Broj mjesta: 70

Cjenovni rang: do 100kn

Opis restorana:

Restoran se nalazi u neposrednoj blizini prekrasne Požege, grada bogate prošlosti i gurmanske tradicije.

U rustikalnom ugođaju restorana na trenutak ćete zaboraviti užurbani život te otploviti u prošlost. Restoran je pomno uređen kako bi posjetitelju osigurao ugođaj za uživanje u vrhunskim specijalitetima kontinentalne kuhinje, pripremljenih od svježih domaćih namirnica.

U restoranu "Stari fenjeri" pozornost se posvećuje svakom detalju, od vrsne ponude jela i pića, do ugodnih zvuka tamburice. Osiguran je prostrani parkirališni prostor, igralište za mališane, a ljetna terasa s pogledom na ribnjak i okoliš prepun raznolikih raspjevanih ptica daje poseban doživljaj.

Uz ugostiteljske usluge, pruža se i mogućnost rekreacijskog ribolova pastrve na vlastitim ribnjacima koji se nalaze uz sam restoran. Ribnjaci su svakako jedan od razloga što značajno mjesto u ponudi restorana zauzimaju riblji specijaliteti. Moguće ih je narućiti i od vlastite ulovljene ribe koja se odmah priprema po želji gosta.
Sezonski menu
Komentari