RibaricaTradicionalna
Luka Pejnović
Cjenovni rang:

Podno surih padina Velebita, na hridi iznad mora, na prekrasnoj terasi svoj u drvu smjestila se konoba Ribarica. Prekrasan pogled na more i otok Pag, natjerat će vas da se u trenu riješite stresa i nervoze te uživate u pogledu na najljepše more na svijetu. Ribarica ima sve što treba obitelji koja je na proputovanju obalom, klasičan jelovnik bez pretjeranih iznenađenja, ali hrabro stoji iza svakog jela.

Za početak možete birati između hrvatskih klasika, dalmatinskog i ličkog pršuta, zatim raznih domaćih sireva (paški, krasnarski), salate od hobotnice, carpaccia od tune i bifteka te specijalnog „Fitness tanjura“ s piletinom, puretinom i svježom salatom za ljubitelje zdrave ishrane. Nekako smo se ipak odlučili za riblju juhu koja nas je ugodno iznenadila veličinom porcije i kvalitetno skuhanom rižom. Za starter smo dobili ukusnu i sočnu, limunom začinjenu paštetu od tune, uz koju smo po preporuci popili čašu domaće Graševine, koju u lokalu sami rade od naručenog grožđa.

I dalje opčinjeni pogledom na more i stalnim povjetarcem koji ne dozvoljava da vam i u srcu ljeta bude vruće, slušamo preporuke osoblja što uzeti za glavno jelo. Ponuda je stvarno klasična, od pizza, preko plate s miješanim mesom, ćevapčića, pljeskavice i više vrsta steakova do raznih jela od riba i mekušaca. U vitrini izložena oborita riba, škampi, dagnje i lignje do specijaliteta kuće morali bi se naručiti osam sati prije dolaska.

No, umjesto janjetine, odojka i teletine i hobotnice ispod peke, izbor je pao na naravni teleći odrezak, inače specijalitet južnog dijela Hrvatske. Ukusan, ne prevelik, vrhunski ispečen komad mesa uz priloženo povrće sa žara, izvrsno je pratio domaći Babić. Kako je ovosezonska vinska karta u trenutku posjete bila još u nastajanju, nismo vidjeli popis, ali navodno će imati oko stotinu etiketa.

Ribarica svakodnevno nudi više deserata uz standardnu ponudu sladoleda i palačinki, mi nismo mogli odoljeti cheesecakeu koji je ukusom bolji od vizualnog dojma. I nekako više vuče na štrudl nego na cheesecake, ali definitivno ima nekog šarma.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 098/409-586

Web: apartmentskarlobag.com/Ribarica/restoran-ribarica.html

E-mail: amd@gs.t-com.hr

Radno vrijeme: PON - NED: 7:00 - 1:00

Regija: Lika-Karlovac

Adresa: Drvarica Plitka Draga 46, 53288 Karlobag

Broj mjesta: 80

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

U Ribarici je sve puno gostiju sa svih strana svijeta. Atmosfera je ugodna, a jest ćete uglavnom ono što i očekujete od mjesta koje se smjestilo uz prometnu magistralu. Uz dosta visoke cijene i kvantitativno korektne obroke, pogled je ovdje apsolutno nešto najljepše.
Sezonski menu
Komentari