Mundoaka


Michelin preporuka

Street food
Mario Mihelj
Cjenovni rang:

U svakoj Mundoaki cilj je sasvim jasan - pratiti nove trendove i upotrebljavati najkvalitetnije sezonske domaće namirnice.
Unutrašnjost lokala je u svijetlom drvu, načičkana, idealna za brz obrok, ali je na izboru i velika terasa koja istodobno služi i kao „špica“ jer ste u najstrožem centru metropole. Kako jedan od vlasnika dolazi iz Argentine, tako možete u početku uživati u sjajnim kupažama i šest vrsta piva kakvo ne možete naći nigdje drugdje u Hrvatskoj. Preporučujemo one tamne!

Izuzetno šarmantan konobar, također Argentinac, oraspoložit će vas latino-hrvatskim pjevušenjem, ali neće pomoći pri odabiru jela. Sve što pogledate na meniju je intrigantno, zanimljivo i ne sreće se često. Mundoaka je nadaleko poznata po sicilijanskoj grill pizzi, bogatoj, debeloj i neponovljivoj - između kruha i pizze. Svinjska rebrica i polovica pileta također spadaju u klasike, a od predjela tu su različite empanade, gyoze i fantastična kremasta juha od cvjetače. Dizajnersko remek-djelce savršenog ukusa koji spaja Indiju i Međimurje.

Novost na sezonskom, stalno mijenjajućem repertoaru Mundoake je odležani ramstek koji dolazi u jednom komadu, ali i u hamburgeru. Tu su i janjeći i jelenji ragu, a posebna se pažnja pridaje njihovu domaćem tijestu i zanosnim slasticama, tortama, macaronsima, muffinima... Sve dotjerano, uređeno, s pažnjom rađeno, složeno i posluženo.

Mundoaka nudi i doručak u obliku sendviča ili pahuljica te općenito - jednu lijepu priču kakvu zaslužuje imati svaka četvrt i svako mjesto Lijepe Naše. Za svaku preporuku.

Autor fotografija: Dalibor Urukalović/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 01/7888-777

E-mail: info@mundoakastreetfood.com

Radno vrijeme: Ponedjeljak- četvrtak 09:00-00:00 h
Petak i Subota 09:00-01:00
Nedjelja - zatvoreno

Regija: Grad Zagreb

Adresa: Petrinjska ulica 2; 10 000 Zagreb

Broj mjesta: 30

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Dugo je Zagreb iščekivao prvi street food, a onda je na rubu Trga bana Josipa Jelačića, na početku Petrinjske ulice, niknuo lokal imena Mundoaka. U početku su se ljudi borili za mjesto, ali s vremenom se sve proširilo na ugodnu grijanu terasu, a nedavno i dvije nove franšize, i to u - Čakovcu i Umagu.

Nagrade i priznanja:

Preporuka Michelin vodič 2018.
Sezonski menu
Komentari