Lovački rogTradicionalna
Borislav Župan
Cjenovni rang:

Gault&Millau: Traditional cuisine

Smješten u šumarku nadomak Karlovca, restoran Lovački rog je sve ono što svaki pošteni ljubitelj jela od divljači može poželjeti sebi i svojim bližnjima te istomišljenicima: mir, tišina, bogat izbor mesnih specijaliteta, dobra vina, prostrana terasa i osjećaj da ste nebeski daleko od svih briga.

Prostor je podijeljen na manji za sitnija društva i veliki za razne svečanosti, svadbe, mature... Unutrašnjost lokala se drži tradicije, kao da ste se vratili u osamdesete, ali bez previše detalja – tek pokoja slika na zidu. Poznat po jelima koja dolaze iz obližnjih lovišta, Lovački rog ponajprije krasi i njihova nadaleko poznata lovačka juha o kojoj se godinama pričaju priče. Ne lovačke...

Izbor vina je malen, ali korektan i drži se lokalpatriotizma te tako možete birati izmedju finih graševina iz Pribića i posebno nepravedno zanemarenog dijela uz slovensku granicu - Vivodine.

Kako je ovo stacionar za lovce iz ovog dijela Europe, tako je i jelovnik opširan i bogat, pa se uz kvalitetnu ponudu vegetarijanskih i ribljih jela te nekoliko desetaka jela s karte stvarno može pronaći svašta za svakoga.

No, ipak ćete ovdje vjerojatno doći ciljano zbog delicija poput paštete od divljači, pršuta od vepra i jelena ili lovačke kobasice s ukusnim domaćim sirevima. U ponudi je uz lovačku, tu gustu kraljicu na granici vrhunskog bolonjeza - još desetak juha.

Specijaliteti od divljači se kreću od jelena preko veprova i srna, i dolaze u svim divnim oblicima, od naravnih odrezaka, pljeskavica, medaljona, pa do lovačkih umaka, ili od gljiva ... Najbolje je poslušati osoblje i njihovu dnevnu preporuku, pa ćete nekad naletjeti na gulaš, nekad na paprikaš, a nekad i na srneći file u umaku od vrganja.

Meso je stvarno fantastično i friško, i tu nećete imati problema, kao ni s ukusnim knedlama od kruha koje upiju svaku kap umaka. Mrvica manje soli i više upotrebe klima uređaja ne bi bila na odmet, ali kupus salata ide na sam vrh ponude hrvatskih restorana.

Deserti klasični, a pohvaljujemo izvrstan izbor palačinki, pogotovo onih s višnjama.

Lovački rog ima apsolutno prihvatljive cijene, toliko željen mir, šumu, hlad i vrhunsku divljač. Ovdje se dolazite najesti, a ne kutomjerom mjeriti kako je jelo posluženo, dakle idealan "value for money" i još dugo kasnije prisjećanje na ukusno meso iz obližnjih šumaraka. Oprosti Bambi...

autor fotografija: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 047/637 675

Web: www.lovacki-rog.hr

E-mail: restoran@lovacki-rog.hr

Radno vrijeme: PON - NED 10.00 - 22.00

Regija: Lika-Karlovac

Adresa: Pojatno bb; 47000 Karlovac

Broj mjesta: 250

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Lovački rog - restoran sa 60-godišnjom tradicijom, jedan od vodećih restorana u Karlovačkoj županiji te jedan od sto vodećih restorana u Hrvatskoj.

Restoran se nalazi u samom srcu prirode,na staroj Zagrebačkoj cesti,okružen stoljetnom hrastovom šumom.Ljubazno i visokoprofesionalno osoblje, te bogata ponuda restorana,ali i nebrojeni gosti, garancija su ugostiteljske uspješnosti.

Nagrade i priznanja:

ZLATNA MASLINA - nacionalno natjecanje HKS kroz cijelu Hrvatsku 2006. - 3. mjesto u tri kategorije: pripreme hrane, prvo mjesto u kategoriji toplih jela.

Glavna chefica Marina Lukač dobitnica je brončane kuhače, prati hrvatsku reprezentaciju

Članovi HOO

Mnoga priznanja podružne komore, priznanje HOK-a na Kongresu ceha ugostitelja u Umagu 2016. godine
Sezonski menu
Komentari