Konoba tvrđava NehajTradicionalna
Anka Margeta
Cjenovni rang:

Nehaj nije pretenciozan restoran, ali se to ni ne pretvara biti. Ovdje imate osnovnu ponudu klasičnih jela koje možete pojesti širom Hrvatske s nešto pojačanom ponudom ribe iz obližnjeg Jadranskog mora. No, za početak smo odabrali nešto krasno, krasnarski sir iz obližnjeg mjesta Krasno. Polutvrdi sir finih aroma izvrsno je uz domaći kruh i masline otvorio ručak uz nježne note kućne malvazije.

Između trisa juha, goveđa je apsolutno opravdala svoj izbor; konkretna, pošteno velika porcija, jaka i s fenomenalnim domaćim, al dente kuhanim rezancima. Savršen podsjetnik na nekadašnja putovanja prema moru sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća kad se nije štedjelo na kvaliteti materijala. Izvrstan izbor namirnica po nevjerojatno pristupačnim cijenama, za što Nehaju ide velika pohvala.

Ponuda mesnih jela nije velika, i kako smo već spomenuli, tu su uglavnom klasici hrvatske ponude, od miješanog mesa, preko bifteka i ramsteka do pohanog mesa, ćevapčića i ražnjića. I stoga, kada smo ugledali na jelovniku „Nehaj“ odrezak, znali smo da je to – to te dobili svinjski odrezak punjen kvalitetnim sirom i pršutom uz blitvu s krumpirom. Konkretno, osvježavajuće, sa svježom i ukusnom blitvom te uz apsolutno korektnu pratnju Babić Piližota, koji je uz plavac s Pelješca, jedno od tek nekoliko vina u ponudi lokala. Apsolutna vrijednost za novac, stvarno smo se lijepo najeli.

Riblja ponuda se bazira na pet jela od liganja i škampa te orada i brancina, te „Uskočke plate“ koja objedinjuje sve to na jednom ovalu. Za kraj, kako to obično biva u ovakvim restoranima, nipošto ne smijete propustiti naručiti palačinke, po mogućnosti s marmeladom i potpuno se prepustiti užitku nekih davnih vremena. Što je restoran stariji, to su palačinke bolje, vjerujte nam!

Na kraju, Nehaj nije restoran nego vremeplov, mjesto koje će vas vratiti u prošlost i neka vremena koja će vam izmamiti osmijeh na lice. Želite li kulturu, arheologiju, povratak u prošlo stoljeće i kvalitetan obrok za nevelike novce, red je da posjetite Senj i njegov ponos – Nehaj. Dobar vam tek!

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 053/885-244; 098/796-044

Web: konoba-nehaj.com/

E-mail: restorannehaj@gmail.com

Radno vrijeme: 15. travnja do 15. listopada
10:00 - 00:00

Regija: Lika-Karlovac

Adresa: Nehajski put 3 53270 Senj

Broj mjesta: 80

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Vjerojatno ste već u životu jeli na nekoj terasi uz obalu mora, u dvorcu ili moderno dizajniranom interijeru nekog restorana. No ako ste ikada poželjeli ručati ili večerati u tvrđavi, stoljetnom fortifikacijskom objektu, od sveg srca vam preporučujemo da posjetite Nehaj iznad Senja. Sav u kamenu, pun muzejskih izložaka, veličanstven u svojoj starosti i stamenosti, ovaj će vas lokal ostaviti bez daha, a ako ste ljubitelj pogleda na more – ima i svoj vanjski dio gdje se pogled pruža ispred same utvrde.
Sezonski menu
Komentari