Konoba BepoMediteranska
Biserka Jerkov
Cjenovni rang:

Vrlo dobro otvoreno kućno crno vino nudi konoba Bepo u Tribunju. Riječ je o mješavini plavine i babića uzgojenih u obližnjem mjestu Dubrava koja je bila fina i u običnoj čaši, a poslužena u velikoj balonki na stalku prekrasno je razvila arome i ostavila dojam bolji nego podosta buteljiranih crnjaka. Bijelo otvoreno vino je Krauthakerova graševina. Dalje ne treba ni tražiti vina jer prema vinskoj listi, nude još dva u litrenim bocama, te devet u buteljama.

Ponuda hrane puno je bogatija. Za svaku je pohvalu pršut od tune. Ukusno dimljeno meso poslužili su na rikoli uz cherry rajčice, limun, salatu, kapare i motar s carpacciom od hobotnice, kozicama te malo preslanim inćunima. U toplom predjelu domaći su njoki, tako ih predstavljaju, bili gnjecavi, razmočeni umakom, tikvice vrlo dobre, a kozice poput kupovnih.

Za brudet se treba najaviti dan unaprijed, a za hobotnicu ili ribu pripremljenu u pećnici s povrćem i krumpirima četiri sata unaprijed. I pritom brudet prodaju na kilogram i samo je 10 kuna jeftiniji od kilograma velikih škampi, a 30 kuna od kilograma škampa na buzaru. Najpovoljnije glavno jelo su dagnje na buzaru, čija je porcija 50 kuna.

Obiteljska konoba postoji gotovo 40 godina. Prostor je vrlo ugodan, ukrašen predmetima koje su nekad koristile sve dalmatinske obitelji te ručnim radovima, ali bez pretjerivanja. Atmosfera je domaća, posluga brza i pristojna. Ponuda jela se od rustikalne polako mijenja prema modernijoj, uz zadržavanje svih dobrih strana tradicijske prehrane.

autor fotografija: Duško Jaramaz/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 022/446 566

Web: www.konoba-bepo.com

E-mail: josojerkov@gmail.com

Radno vrijeme:

Regija: Dalmacija-Šibenik

Adresa: Ribarska 11; 22212 Tribunj

Broj mjesta: 80

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Konoba "Bepo" se nalazi u ribarskome mjestu Tribunju, jednom od top odredišta šibenske rivijere, smještena u samom centru, 100 metara od marine.

Obiteljsku konobu, koja postoji od 1978. godine, vodi bračni par Ratko (Bepo) i Biserka Jerkov, a
tradiciju pružanja vrhunske usluge konobe "Bepo" danas nastavlja njihov sin Josip.

Tribunj se nalazi između dvaju nacionalnih parkova, Kornata kao najrazvedenijeg otočnog arhipelaga u Sredozemlju i slikovitih slapova Krke, a konoba "Bepo" nudi autentične specijalitete zbog kojih ćete se također htjeti vratiti.
Sezonski menu
Komentari