Hotel & Restaurant MilanMediteranska
Davor Veizović
Cjenovni rang:

Priča duga gotovo 40 godina i tri generacije ljudi koji su podigli najprije restoran, a zatim i hotel i enoteku u pulskoj četvrti Stoji, danas je zdanje koje ostavlja sjajan dojam kad jedanput uđete i sjednete u njega. Davne 1967. godine ovdje je nastao restoran, a prekrasno stablo masline u njegovoj sredini svjedoči o ovoj priči na višoj razini.

"Milan" je pretežno riblji restoran pa vam se prilično teško obraniti od brdo ideja koje predlaže izuzetno uljudni konobar ako ste se baš 'nabrijali' na gulaš od boškarina s njokima koji ste sanjali nekoliko dana prije dolaska u Istru. No prije toga će vas razveseliti couvert od sira i bruschette s pikantnim pomama, ali i ekstra djevičanskim maslinovim uljem kuće, kao i domaćim crnim maslinama koje ne možete prestati jesti. Sitne, pucketajuće opne, sočne, aromatične - divota!

U ponudi je riblja juha i minestrone od povrća, a kao predjelo će vam odmah ponuditi platu od plodova mora, dakle, hobotnica, inćuna, lignji. Tanjuri nisu toliko dizajnirani kao kod sličnih restorana iste kategorije, ali su zato kvaliteta jela, kao i porcije - doista visoke. Konačno na stol odmah nakon maslina dolazi i gulaš od domaćih njoka s boškarinom. Maleni njoki, ali fantastični, meso i umak više nego korektni, a srećom, uspjeli smo nabaviti još čudesnih maslinica. Ponuda vina velika, i uglavnom klasična.

Ono što najviše očarava u "Milanu", naravno, uz maslinu koja je i dalje ponosna i prekrasna u sredini lokala, svakako su kolači koje potpisuje supruga vlasnika restorana. Kada ste gotovi s obrokom, do vašeg stola dolaze kolica sa šest vrsta predivnih torti, pita, kolača svih fela, ponajviše od sezonskog voća, kada svaka žena trenutačno pada u afan. A i pokoje muško.

Sasvim solidne porcije, ugodna atmosfera, nasmijano, pristojno, kulturno i mrvicu skupo - "Milan" definitivno trebate posjetiti.

autor fotografija: Duško Marušić/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 052/300 200

Web: www.milanpula.com

E-mail: hotel@milanpula.com

Radno vrijeme: PONEDJELJAK - NEDJELJA: 12:00 - 23:00 h

Regija: Istra

Adresa: Stoja 4; 52100 Pula

Broj mjesta: 110

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Početak poslovanja je 1967. g. U ponudi restorana su izvrsni riblji specijaliteti i vlastito ekstra djevičansko maslinovo ulje Terra Cavida. Enoteka restorana sadrži 300 etiketa vina.

Nagrade i priznanja:

Uvršten u razne vodiče, Istra Gourmet Top 10, Vodeći hrvatski restorani, Dobri hrvatski restorani, Gault & Millau.
Sezonski menu
Komentari