Hotel Dunav


Michelin preporuka

Tradicionalna
Ocjena:
Cjenovni rang:

Na najistočnijem kraju Lijepe Naše, na prekrasnim pješčenjačkim brdima koja se izmjenjuju s ravnicama, na samoj obali grandioznoga moćnog Dunava, smjestio se hotel i restoran Dunav. Prelijep gradić, ponosan na svoje zidine i bogatu povijest, upravo ovo mjesto koristi kao bijeg od svakodnevnih situacija, a nedavno su Ilok otkrili i turisti, pa je atmosfera dok sjedite pod krovom na velikoj terasi s pogledom na rijeku - doista idealna.

Terasa restorana okružena je zelenilom, a u sklopu terase nalazi se bazen sa živim riječnim ribama. To upravo i upućuje na bit restoranske ponude velikog restorana Dunav - ribe na sve moguće načine. Red je početi dunavsku priču rolicama smuđa u pršutu na žaru ili srijemskim carpacciom. U oba slučaja vas očekuje svježa riba na načine kakve je do sada niste probali, a vjerojatno niti zamišljali. Naravno, ako volite kulene, seke, šunke i pršute - nećete ostati gladni ...

Najveći hit Dunava je riblji, odnosno fiš paprikaš, koji vam na stol dolazi u tradicionalnome metalnom kotliću, poslužen uz domaće debele rezance. Ljutinu naručite prema želji, bolje ne pretjerujte, nego zamolite konobara da vam uz neku osnovnu jačinu donese ljutog umaka u rinfuzi sa strane pa onda sami odredite svoj stupanj pikantnosti.
Iako su forumi puni hvale za fiš bez kostiju, na nagovor lokalnih ljudi da treba dati priliku i onome s kostima naletjeli smo u kotliću na najbolje dijelove šarana i soma. Divota, još kada spojite fantastičan

Buhač merlot uz jača ili graševinu uz nježnija jela, doživjet ćete Srijem u njegovu najljepšem ruhu.
Dunav kao perjanica iločkog ugostiteljstva ima i ozbiljnu mesnu ponudu u obliku punjene puretine, slavonskog odreska ili bećarske večere - klasičnih odrezaka punjenim ravničarskim delicijama. Jedan od njih je i iločki ćevap koji nema nikakve veze s ćevapima, ali je sasvim zanimljivo jelo napravljeno od vratine i pikantnog umaka. Od slastica tu su klasični štrudli i palačinke, uz gutljaj kao stvorenog traminca, koji možda najbolje zaokružuje svu ljepotu ovog prostora.

Dunav teče tiho i brzo, nosi grane i brodove, vrijeme stoji dok uživate u zelenilu i razmišljate o još jednom vađenju savršenog fiša iz kotlića. Višestruko uživanje u hrani i vinima po sasvim povoljnim cijenama u hladu stoljetnih platana, pa što reći nego da ćete se vratiti definitivno!

autor fotografija: Davor Javorović/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 032/596 500

Web: www.hoteldunavilok.com

E-mail: hoteldunavilok@hoteldunavilok.com

Radno vrijeme: PON - NED: 07:00 - 23:00 h

Regija: Slavonija

Adresa: Julija Benešića 62; 32236 Ilok

Broj mjesta: 180

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Restoran Dunav ponudu temelji na domaćim specijalitetima, osobito ribljim, specijalitet je riblji paprikaš, uz široku paletu iločkih vina.
Posebno uređena ljetna terasa nalazi se uz sam Dunav, a u restoranu se održavaju i različiti poslovni skupovi u novoj opremljenoj sali. Atraktivnost je moguća organizacija vožnje čikljom po Dunavu, kao i kupanje ili najam kajaka.

Nagrade i priznanja:

Preporuka za MICHELIN vodič 2018.
Sezonski menu
Komentari