HorizontMediteranska
Sandra Ivanković
Cjenovni rang:

Na stubama s pogledom na luku grada u kojem je sniman "Game of Thrones" nalazi se petnaestak stolova restorana Horizont. Već to što se nalazite u Dubrovniku, gradu iz bajke, sasvim je dovoljno da ste napunjeni posebnom energijom i ne treba vam više ništa, no ovdje se stvarno ima svašta vidjeti, i naravno - kušati.
Još se jedanput moramo osvrnuti na pogled na porporelu, svega 50 metara od gradskih zidina, i još se jedanput diviti onome što se vidi kako po stubama tako i na stolu. Horizont ima sasvim dovoljno startera (predjela) i glavnih jela da vas natjera na slatko i ugodno razmišljanje, a najbolji dio slijedi kad vidite način na koji je svako jelo aranžirano. Za početak dobivamo lagano vegetarijansko, bezmesno iznenađenje koje divno hladi u toploj mediteranskoj večeri. Posluženo tako da se dugo divite umijeću kuhara/dizajnera, pa tek onda jedete.

Uz riblju juhu prebogate vanjštine možete pojesti i gazpacho, a onda slijedi šarolika lista predjela i glavnih jela. Naglasak je na dalmatinsko-istarskoj kuhinji s pretežno ribljim jelima. Vina su iz okolice Dubrovnika i s Pelješca, maslinova ulja sežu i do Korčule. Škampi i rakovi se također kupaju u raznim vinima te se nikako ne možete požaliti na izbor jela. Osoblje na prvo mjesto stavlja steak od tune u umaku od dingača, no možete naručiti i jela od svinjetine, piletine ili janjetine u vrlo zanimljivim kombinacijama.

Ako ne snimite jedan "selfie" i barem jednu sliku za Instagram, vjerojatno ste promašili restoran jer je Horizont prava mala dubrovačka bombonijera. U što ćete se uvjeriti kad probate i njihov tris kolača. Za ljude koji vole lijepo, vrijeme je da posjete Horizont!

autor fotografija: Grgo Jelavić/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: +385 20 358 368

Web: restaurant-horizont.com

E-mail: sales@restaurant-horizont.com

Radno vrijeme: PONEDJELJAK - PETAK: 14:00 - 23:00 h
SUBOTA - NEDJELJA: 12:00 - 00:00 h

Regija: Dalmacija-Dubrovnik

Adresa: Put od Bosanke 8; 20000 Dubrovnik

Broj mjesta: 0

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Restoran Horizont smješten je u staroj gradskoj jezgri. Ponudu čine autentična tradicionalna jela prezentirana na moderan način sa širokim izborom kvalitetnih vina.
Iz karte se izdvajaju razne juhe, od predjela tartar od dalmatinske tune, Jakobove kapice "horizont" s rakovima, kraljevske kozice u umaku od armagnaca, istarski fuže s tartufima... Na meniju su riblja i mesna jela, i to svježi brancin file sa žara, medaljoni od grdobine "popara", jadranski tuna steak u umaku od dingača, juneći file steak u umaku od tartufa, juneći entrecote sa žara...
Vinska karta sastoji se od hrvatskih pjenušavih vina, bijelih vina, narančastih, rose vina, crnih, kao i desertnih vina.
Sezonski menu
Komentari