CocktailTradicionalna
Goran Kramarić
Cjenovni rang:

Jedan od sjajnih primjera koji potkrepljuju tvrdnju da gastronomija Moslavine posljednjih godina doživljava renesansu je i ponuda nagrađivanog restorana Cocktail. Iako ime može navesti na pogrešan put sugerirajući da se radi o baru, prava je istina da se ondje delicije osim na tanjuru poslužuju i u čaši, čime se odaje počast vinorodnom kraju.

Priče iz davnine potvrđuju kako su na području nekadašnjeg Siska, odnosno rimske Siscije legionari pili moslavačko vino za hrabrost i snagu. Poseban odnos prema vinu vidi se na svakom koraku. Izložene boce krase interijer restorana naglašavajući značaj vinske kulture, a pomno birane čaše nestrpljivo čekaju da ih se napuni pa zvonko objavi početak gozbe. Ujedinjujući moslavačke okuse, u Cocktailu se vino kuće stare autohtone sorte ljubi s rijekom. Nježni i razigrani škrlet karakteriziraju nešto više kiseline, što ga čini idealnim suputnikom na gurmanskim avanturama kušanja smuđa u košuljici od mekog tijesta. I sirna plata je odličan povod za pijuckanje vina. Iako se nalazi u kategoriji predjela, tris kojeg čine mladi, zreli i nježni sir s orasima odlično funkcioniraju i kao desert, pod uvjetom ako se uspijete oduprijeti zovu toplog kolača s čokoladom i sladoledom.

Vrijedi svratiti u Sisak i radi mesnih jela. Lungić u korici od čvaraka i mirisnog začinskog bilja poslužuje se u društvu pirea koji miriše na muštardu, a cijelu kombinaciju osvježava i salata od pečene paprike. Manje tradicionalni, ali vrijedni kušanja su i marinirani odrezak od svinjskog vrata te svinjska rebrica s coleslaw salatom.

Za lakše snalaženje na opširnom meniju konobari spremno uvode u finese dnevne ponude te donose neke od najdražih hrvatskih 'začina' jelima. Kap po kap, bučino ili maslinovo ulje otkrivaju mirise i okuse zavičaja u kojem je okupljanje oko stola uvijek imalo poseban značaj. U restoranu Cocktail nerijetko zalaze veće grupe kako bi proslavile obiteljske svečanosti pa se rezervacija toplo preporučuje, osobito ako se želite prepustiti čarima moderne moslavačke ili svjetske kuhinje tijekom vikenda.

Autor fotografije: Nikola Čutuk/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 044/549-137

Web: cocktail.hr

E-mail: cocktail@cocktail.hr

Radno vrijeme: Ponedjeljak - Petak 10:00 - 22:00h
Subota: 12:00 - 22:00h
Nedjelja: 12:00 - 16:00h

Regija: Središnja Hrvatska

Adresa: Ulica dr. Ante Starčevića 27; 44000, Sisak

Broj mjesta: 130

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Restoran Cocktail otvoren je kao pečenjarnica 1991. koju je obitelj Kramarić, kao svoj obiteljski posao, već 1995. godine transformirala u restoran. Posjetitelji su odmah prepoznali kvalitetu ponude i osoblja, uočivši razliku u odnosu na slična mjesta u gradu. Gastronomska ponuda bila je specifična i inovativna, okruženje opuštajuće a osoblje je od početka njegovalo individualni pristup prema svakom gostu.

Nagrade i priznanja:

Zlatna Viktorija,100 vodećih restorana već 13 godina.
Sezonski menu
Komentari