CicibelaMediteranska
Nino Rubenić
Cjenovni rang:

Predivan u svim svojim bojama i oblicima, kao i pitoresknim mjestašcima po cijeloj obali i unutrašnjosti, otok Krk je nezaobilazna destinacija svih zaljubljenika u prirodu i putovanja. Kao i obožavatelja mediteranske kuhinje...

Tradicija, koja traje od 1981. godine, svako je iduće desetljeće restoran Cicibelu proširivao za koji metar, tako da danas na rubu najljepše plaže u Hrvatskoj imamo prekrasan restoran s nevjerojatnim kamenim zidovima i očaravajućim detaljima povezanim s Jadranskim morem. Ispred ulaza nalazi se brodić, istinski funkcionalna stara barka koja može primiti šestero ljudi, a jedina je mana što ne može otploviti.

Budući da se nalazi uz obalu, Cicibela je prije svega riblji restoran, tako da je tu uvijek puna vitrina sa svježom oboritom ribom, jastožera s najukusnijim rakovima, ali i zaista bogata mesna lista. Naravno, riba i glavonošci sa žara prvi su izbor kada ih ugledate onako svježe, ali kako se u Baškoj svake godine održava Festival janjetine Crna ovca, tako su specijaliteti od ovoga svježega domaćeg mesa ondje itekako popularni, pa je jelovnik bogat i domaćim gulašima, varivima, žgvacetima te, naravno, steakovima u svim kombinacijama.
Ponosni su i na svoju buzaru, bilo da su unutra školjke ili rakovi, kao i na file grdobine s tartufima u šugu od škampa. Ova gljiva koja dolazi iz obližnje Istre zaštitni je znak restorana i ima je u jako puno jela. Pobjedničko jelo svakako je biftek turnedo s rezancima u kremi od bijelih tartufa i s crnim tartufom na vrhu. Uvijek su na stolu dva kvalitetna maslinova ulja (Rizman), a vinska lista od dvadesetak naslova sjajno prati naručenu hranu. Vino kuće je Žlahtina PZ Vrbnik od bijelih te cabernet sauvignon Pilato od crnih vina.

Slastice zauzimaju posebno mjesto kao vrhunac ponude Cicibele jer ih ima skoro dvadeset. Pet vrsta palačinki, tiramisu, cheesecake, semifreddo i sladoledi ipak su korak iza najpoznatijeg, fonduea s čokoladom i sezonskim voćem. Svježe, sezonski i s domaćim namirnicama lokalnih ribara i OPG-ova, svakako treba istaknuti i obilne te zgodno poslužene porcije hrane.
Velik izbor mesa i ribe, knjiga sa slasticama te nasmijano i veselo osoblje svrstavaju Cicibelu na vrh otočne ponude, a pogled na žal, plažu i more još više podiže ocjenu ovom ugodnom, pravom ljetnom restoranu u koji ćete se rado vraćati. Ovo je idealno mjesto za velike ekipe i ljude koji vole društvo, s pogledom na more, plažu i kupače, Cicibela je pravi jadranski restoran za cijelo ljeto!

Autor fotografija: Nel Pavletić/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: +385 91 2621133

Web: www.cicibela.hr

E-mail: cicibela@ri.t-com.hr

Radno vrijeme: Ponedjeljak - nedjelja: od 09 do 2 sata

Regija: Kvarner

Adresa: Ulica Emila Geistlicha 22 A; 51 523, Baška

Broj mjesta: 120

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Predivan u svim svojim bojama i oblicima, kao i pitoresknim mjestašcima po cijeloj obali i unutrašnjosti, otok Krk je nezaobilazna destinacija svih zaljubljenika u prirodu i putovanja. Kao i obožavatelja mediteranske kuhinje. Tradicija, koja traje od 1981. godine, svako je iduće desetljeće restoran Cicibelu proširivao za koji metar, tako da danas na rubu najljepše plaže u Hrvatskoj imamo prekrasan restoran s nevjerojatnim kamenim zidovima i očaravajućim detaljima povezanim s Jadranskim morem. Ispred ulaza nalazi se brodić, istinski funkcionalna stara barka koja može primiti šestero ljudi, a jedina je mana što ne može otploviti.
Sezonski menu
Komentari