Boban


Michelin preporuka

Internacionalna
Branko Kusovac
Cjenovni rang:

Centar Zagreba je poput većine metropola Europe nudi svakojake stilove, kuhinje, restorane, ideje... No mjesto u samom srcu te šetalačke jezgre Zagreba, odnosno dijela koji najviše obiluje restoranima, ponosno otvara upravo on – Restoran Boban. Idealna pozicija, elegantnost, umjerenost, prekrasan interijer koji kombinira nježno sivu boju zidova sa starinskom narančasto-crvenom ciglom. Uz zvuke mekog jazza jednostavno će vas osvojiti na prvi pogled.

Ono što će vas oduševiti na sljedeći pogled je velik izbor vina, među kojima se ističu ona velikog Andre Tomića, hvarske legende, čija se remek djela: pošip, plavac, plavac mali i prošek Hektorovich – toče na čaše. Barem tijekom veljače, taman da se zaljubite! Za početak obroka u restoranu Boban nudi se veliki izbor suhomesnatih i sirnih plata priznatih hrvatskih proizvođača.

Meni se dijeli na dnevnu ponudu jela s dvije dnevne juhe, iako u stalnoj postavi čekaju još dvije. Ona od rajčice je divno izbalansirana, svježija i prirodnija od očekivanja, totalno kontrastan ulet slatkasto- vanilijastom pošipu iz 2015. godine. Glavna jela su zanimljiva, drugačija, iznenađujuća, nije lako odabrati; od burrate s rajčicama, preko svakojakih zanimljivih rižota, pa sve do nježno pečene teleće slabine na rimskom njoku s domaćom salsom od rajčica.

Ponuda salata je grandiozna, i tu se vidi usmjerenost vodstva restorana prema mladim, urbanim ženama koje teže niskokaloričnim, a opet ukusnim obrocima. U ponudi su salate sa svježom tunom, narančom i baby špinatom, zatim s mariniranom piletinom s grilla, od hobotnice i krumpira, kus-kus salata sa slanutkom i graškom, i još štošta. U Bobanu uživaju ljudi iz svih dijelova svijeta, rijeke turista koje tu prepoznaju neku domaćinsku notu, mirnoću, odmor. Svakako probajte naći mjesto na terasi, jer ćete upravo tamo najbolje osjetiti kako živi Zagreb.

Naslanjanje na talijansku kuhinju vidljivo je i iz ponude deserata, tako da sa sezonske karte možete birati između pjenaste čokoladne torte sa slatkim vrhnjem (bez brašna) i torte od krem sira s mascarponeom i preljevom od malina, kao i crumblea s jabukama i lješnjacima, ili pak Meringue torte, tiramisua, čokoladnog fondanta s menija. Pohvalna je i ponuda home made kruščića, tri vrste, tri čudesa, svaka čast...

Boban je mjesto gdje sve brzo teče, usluga je kao digitalizirana, doduše nema pozdrava iz kuhinje, maslinovih ulja ni sličnih veselih detalja za stolovima, ali su turisti iz cijelog svijeta, poslovna klijentela, domaći ljudi, i općenito - cijela metropola - jednostavno ovdje. Ukratko, Boban je u srcu Zagreba i kuca kao zagrebačko srce.

Autor fotografije: Petar Glebov/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 01/4811-549

Web: www.boban.hr/new/hr

E-mail: restoran.boban@gmail.com

Radno vrijeme: Ponedjeljak - Četvrtak: 11:00h - 23:00h
Petak, subota: 11:00 - 24:00h
Nedjelja: 12:00 - 23:00h

Regija: Grad Zagreb

Adresa: Gajeva ul. 9; 10 000 Zagreb

Broj mjesta: 230

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Restoran Boban nudi raznolika jela mediteranske kuhinje.
Dnevnu ponudu naš chef kuhinje Branko Kusovac usklađuje sa sezonskim namirnicama.
Isključivo ručno rade sve vrste tjestenina te svoj domaći kruh.

Vinska karta nudi preko 140 etiketa vina.

Unutarnji prostor ima 230 sjedećih mjesta te dvije terase imaju 120 sjedećih mjesta

Nagrade i priznanja:

Preporuka Michelin vodić 2018.
Sezonski menu
Komentari