Bistro Gourmet KalelargaMediteranska
Bruno Cesar Lerzundi
Cjenovni rang:

U gradu najljepših zalazaka Sunca, povijesnih trgova i kamenih ulica koje svjedoče o burnoj prošlosti nalazi se Art hotel Kalelarga. Smješten je u središtu Zadra, na glavnoj gradskoj ulici, opjevanoj Kalelargi. Žila kucavica za Zadrane je mnogo više od obične ulice. Ona je simbol grada, ugodnih trenutaka, susreta i druženja. Restoran Gourmet Kalelarga, koji se nalazi pod kapom Art hotela, nudi tipični dalmatinski ugođaj: od jutarnjeg pijenja kave i uživanja u vrhunskim tortama koje osmišljava i pravi vrsna slastičarka, do opuštanja na terasi uz svjetlost svijeća, birana vina i pjenušce.

Promišljena kuhinja spaja okuse tradicionalnih namirnica s modernim načinima pripreme, poigravajući se s mediteranskom gastronomskom baštinom i dalmatinskim receptima iz bilježnica baka i prabaka. U tajne menija spremno će vas, ali nenametljivo, uputiti konobari, koji odlično poznaju strane jezike, kao i jezike tanjura. Kako biste upoznali Hrvatsku u čaši, preporučit će vam da počnete aperitivom. Tekući badem, liker od autohtone stare sorte višnje maraske ili nešto ozbiljnije komovice i travarice odličan su izbor i uvertira u predjela. Lagano zapečen mladi kozji sir, kremast poput najfinijega kolača, ovjenčan je listićima ružmarina, a u kombinaciji s domaćim maslinovim uljem, mirisnim rajčicama i malim gorkastim crnim maslinama predstavlja gurmansku razglednicu ovoga kraja u najslavnijem izdanju.

I carpaccio odaje priču o kamenu, vjetru i moru, karakterističnima za Zadar. Pupoljci kapara, organski uzgojena salata, bombice balzamičkog octa koje pršte okusima i listići sira mogu poslužiti i kao glavno lagano ljetno jelo. Ono što pruža slast toj senzaciji crvenih i zelenih boja je marinirani češnjak. Lišen intenzivnog mirisa kulinarskom čarolijom kao da se maskira u lučice, a zahvaljujući svojoj nježnosti, ne smeta ni netom zaljubljenim romantičarima. Ta divna jela možete pojačati kojom kapi ekstra djevičanskog zelenog zlata i kvalitetnim balzamičkim octom pa uroniti u čari svježe pečenoga kruha. No želite li biti spremni za nastavak, nemojte se zaigrati i zadržite mjeru.

Promišljena ponuda vina s lakoćom prati riblji i mesni jelovnik. Zrela bijela vina punog tijela, lagana ili svježa, narančasta, mirisna suha i blago slatkasta, ružičasta, svježa i sočna te crna blagih tanina predstavljaju hrvatsku ponudu u punom sjaju. Ne treba zaboraviti niti slatka vina, koja se piju umjesto deserta ili uz krišku torte. Većina torti iz ponude pripremljena je bez brašna, pa se u njima može uživati i nakon obilna jela. Zadarska torta od naranče, torta od sira i višanja maraski ili ona od čokolade i pistacija neke su od najprodavanijih, ali ponuda se neprestano mijenja, ovisno o ritmu prirode.

Autor fotografije: Dino Stanin/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 023/233-000

Web: www.arthotel-kalelarga.com/gourmet

E-mail: info@arthotel-kalelarga.com

Radno vrijeme: Svaki dan 07:00-24:00h

Regija: Dalmacija-Zadar

Adresa: Ul. Majke Margarite 3; 23000 Zadar

Broj mjesta: 100

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Bistro Gourmet Kalelarga je prije točno 5 god.( 11.06.2012. ) otvorio svoja vrata .
Okruženi povijesnim znamenitostima i inspirirani jedinstvenim dalmatinskim ugođajem
nude Vam užitak ispijanja jutarnjih kavica sa slasnim slatkim delicijama iz vlastite radinosti, nude Vam užitak raznih tradicionalnih i internacionalnih jela spravljana na njihov način,
te zadovoljstvo u pomno biranim vinima iz njihove neposredne blizine a i šire.
Sezonski menu
Komentari