BarunInternacionalna
Dejan Topalović
Cjenovni rang:

Miran, obiteljski restoran u samom središtu grada Siska, riječi su koje najbolje opisuju restoran Barun. Ugodnu atmosferu nadopunjuje dvorište puno grmova i zelenila, a staklene stijene otvaraju prostor u dodatno opuštajuću dimenziju. Restoran je otvoren 2003. godine i zajednički je kulinarski projekt obitelji Topalović. Nakon višegodišnjeg rada u restoranima na Jadranu supružnici su se odlučili na samostalni poslovni pothvat. Znanje i iskustvo rada u kuhinji i ugostiteljstvu pretočili su u vlastiti restoran, u želji da ponude malu gradsku oazu s jednostavnom domaćom kuhinjom.
Uz lokalna jela, poput specijaliteta sa smuđem i pastrvom, vidljiv je utjecaj dalmatinske i istarske kuhinje koja je prisutna u jelovniku.

Odmah pri dolasku konobar će vas bez pitanja uputiti u jelovnik i preporučiti specijalitete dana. Iako je vinska karta skromna, usklađena je s ponudom jela. Vinska karta nudi nezaobilazne etikete kontinentalnih vina, s naglaskom na lokalne moslavačke vinarije koje proizvode autohtone sorte škrlet i frankovku.

Klasičan jelovnik nudi izbor lokalnih posavskih i moslavačkih jela, poput šumarske juhe, guste juhe s peršinom, povrćem, pancetom i gljivama, koje će vas izvrsno zagrijati u hladnim danima, a za one koji nisu previše gladni, može biti i cijeli obrok. Glavna jela nude većinom mesne specijalitete. Uz jela s roštilja gosti mogu probati zanimljive kreacije šefa kuhinje Dejana Topalovića koji je pokušao standardna mesna jela predstaviti s novim začinima i kombinacijama okusa. Tako možete probati svinjski vrat s kajenskim paprom, zatim carsko meso sa čilijem, medom i divljom rižom.

Za glavno jelo izbor smo prepustili konobaru, koji nam je preporučio brancina s blitvom i krumpirom. Iako pomisao da se jede brancin u Sisku i nije baš primamljiva, konobar je inzistirao. Restoran vrlo dobro surađuje sa sisačkom ribarnicom, a taj dan brancin je bio i više nego svjež, tako da se i u Sisku može probati dobra riba. Za drugi izbor jela odlučili smo se na ramstek koji je bio pripremljen za čistu peticu. Meso nije bilo nimalo žilavo, savršeno pečeno izvana i dovoljno mekano i ukusno.

Nepretenciozni restoran Barun, nudi jednostavna fino pripremljena jela s dobro odabranim namirnicama i vrlo povoljnim cijenama, ali i kvalitetom pripreme. Barun preporučamo jednako za obiteljska druženja i poslovne sastanke.

Autor fotografija: Edina Zuko/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 044/544-641

Web: restoran-barun.hr

E-mail: rezervacije@restoran-barun.hr

Radno vrijeme: PONEDJELJAK - SUBOTA: 7.00 - 00.00
NEDJELJA - PRAZNIK: 12.00 - 00.00

Regija: Središnja Hrvatska

Adresa: Dr. Ante Starčevića 29; 44 000 Sisak

Broj mjesta: 85

Cjenovni rang: do 100kn

Opis restorana:

Nakon završetka ugostiteljske škole za kuhara i osam godina rada u struci te stjecanja iskustva u raznim restoranima, prije više od deset godina talentirani kuhar Dejan Topalović otvara vlastiti restoran u središtu Siska. Sa suprugom Josipom i bratom Igorom, također školovanim ugostiteljima, već u prvim godinama rada uspjeva pozicionirati restoran Barun u sam vrh regionalne gastro ponude.
Restoran ima raznolik jelovnik te nudi jela klasične kuhinje, razne dalmatinske i istarske specijalitete, jela od divljači, tradicionalnu moslavačku i posavsku kuhinju te jela kreativne kuhinje. U ljetnim danima tu su i omiljena jela s roštilja na drveni ugljen.
Sezonski menu
Komentari