Vinarija Zlatne gorice

Ocjena:
Zagorje – Međimurje

Raj, i to ne baš mali, je Izletište Zlatne gorice na Varaždin Bregu. Prekrasna Vila Donata, u kojoj je i restoran s domaćom hranom, okružena je vinogradima iz kojih stiže grožđe za plemenita vina.

Rajnski rizling, mineralno je i svježe vino zlatnožute boje s izraženim mirisima vinogradarske breskve te diskretnim notama celera i livadnog cvijeća, Traminac crveni je puno, ali svježe vino prekrasne arome u kojoj se divlja ruža sljubljuje s tonovima prezrelih bresaka i orašastog voća te meda, a u snažnom i kompleksnom Chardonnayu zlatne boje dominantne arome tropskog voća ukomponirane su lijepo sa suhim sijenom.

Imaju Zlatne gorice i vina miješanih sorata. Razigrani Cuvée bijeli slamnate je boje i s izraženijim mirisima zrelih bresaka i krušaka, te nježnijim tonovima citrusa i cvijeta bazge. Cuvée crni odležavao je u velikim drvenim bačvama. Rubinske je boje sa aromama začina, borovnice i crne čokolade. Imaju i Pjenušac Zlatne gorice.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 042/666-054

Web: www.zlatne-gorice.eu

E-mail: zlatni-restorani@net.hr

Radno vrijeme: RADNO VRIJEME
Pon: ZATVORENO
Uto-Čet: 12:00-22:00
Pet-Sub: 12:00 - 23:00
Ned: 12:00-20:00

Regija: Središnja Hrvatska

Adresa: Banjščina 104 Varaždin Breg, 42204 Turčin

Opis:

Izletište Zlatne gorice osim što je smješteno na prekrasnom imanju okruženom vinogradima nudi kompletnu gastronomsku idilu zbog koje se svaki gost koji je jedanput iskusio čari Zlatnih gorica rado vraća na provjereno mjesto.
Uz vilu je i sanjkalište, uz vinograd vinski put, obiteljski zabavni park, a podrum otkriva sve ljepote uživanja u domaćem vinu. Pogledom na sve strane svijeta s terase pratite kako život oko vas juri, a vi ste vrijeme zaustavili u tradiciji i kvaliteti…
U četiri salona, u kojima se osjećate kao da ste u nekom drugom vremenu, uživajte u zavičajnim vinima varaždinskog kraja.
Komentari