Vinarija Coner

Ocjena:
Prigorje – Bilogora

Fina vina radi vinarija Coner od šest bijelih i četiri crvene sorte posađene 2009. u Jabučeti, na bilogorskim padinama između Bjelovara i Koprivnice.

Suha kvalitetna bijela su: Graševina voćnih aroma, srednjih alkohola i svježeg, harmoničnog okusa, Manzoni, križanac koji je od bijelog pinota naslijedio puno tijelo, a od rajnskog rizlinga delikatne arome, Rajnski rizling i Sauvignon, a vrhunski je Chardonnay barrique. Imaju i poluslatku Iskru, mješavinu traminca, sauvignona, muškata, manzonija, chardonnaya i graševine. Klara je ime mješavine crnih sorata zweigelt, crni pinot i lovrijenac.

Uz vinograd je otvoren Restoran Vinarija Coner s 90 mjesta u glavnoj sali i galerijom za 30 ljudi. Pripremaju izvrsna domaća jela poput žganaca sa špekom i lukom, vinskog odreska, piletine s heljdinom kašom, gljivama, tikvicama i porilukom, a po dogovoru peku i patke, guske ili janjetinu. Među desertima mnoge će na djetinjstvo podsjetiti gibanica od jabuka ili rezanci s makom. Svako od tih jela ima "jako dobrog prijatelja" iz ponude vinarije Coner.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj:

Web: www.vinarija-coner.hr

E-mail: vinarija@coner.hr

Radno vrijeme:

Regija: Središnja Hrvatska

Adresa: Jabučeta 12; 43 203 Kapela

Opis:

Posađen 2009. na pet i po hektara, vinograd je već 2011. dao prvu pravu berbu od koje je dobiveno visokokvalitetno vino. Vinograd Vinarije Coner pripada Zoni B zapadne kontinentalne Hrvatske, vinogradarskoj podregiji Prigorje - Bilogora, Vinogorju Bilogora.

Uz vinograd otvoren je Restoran Vinarija Coner sa 90 mjesta u glavnoj sali i galerijom od 30 mjesta.

U ponudi je Graševina, Malvazija, Iskra Cuvee bijelih , Rajnski rizling, Sauvignon, Chardonnay barrique vrhunski, Manzoni i Klara cuvee crveni.
Komentari