Torkul maslinova ulja

Ocjena:
Dalmacija

Lastovka i drobnica stare su sorte maslina na otoku Korčuli čijom kupažom nastaje i ekstra djevičansko maslinovo ulje Torkul.

Pravodobnom berbom i preradom u istom danu postižu se vrhunska kemijska i organoleptička svojstva ulja koje odlikuju izrazito voćna aroma svježeg ploda masline, punoća okusa i blaga pikantnost.

Posebno izraženo svojstvo ekstra djevičanskog maslinovog ulja Torkul je visoki sadržaj ukupnih polifenola, u prosjeku više od 300 mg/kg ulja. Polifenoli brane organizam od brojnih bolesti i usporavaju starenje, a osim zbog njih, ovo je ulje visokovrijedna namirnica jer ima i vrlo nizak udio slobodnih masnih kiselina.

Maslinovo ulje Torkul proizvodi se u uljari Fanito u Veloj Luci.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 099/695 9012

Web: www.facebook.com/maslinovoulje.torkulii

E-mail: marija@fanito.hr

Radno vrijeme:

Regija: Dalmacija-Dubrovnik

Adresa: Ulica 35/6; 20 270 Vela Luka

Opis:

Torkul je kupaža lastovke i drobnice. Torkul je bilo prvo ulje u RH s oznakom izvornosti, ima oznaku Izvorno hrvatsko, Hrvatski Otočni proizvod, brojna domaća i međunarodna priznanja i nagrade, ali njegova prava moć je upravo u jedinstvenosti koja se krije unutar boce.

Upravo se njegova moć i jedinstvenost se skriva i dolazi do izražaja u kombiniranju sa svim jelima i svim namirnicama. Jednostavno do sada nismo probali ni jednu namirnicu i/ili jelo u kojem Torkul nije dobio prolaznu ocjenu.

Začuđujuće je što se odlično slaže sa sladoledom od tamne čokolade i sa sladoledom od vanilije. Prati izvrsno svako jelo kao npr. ribu, meso, voće i povrće. Torkul kao da se prilagođava svakom jelu, daje mu dodatnu vrijednost, budi i pokriva eventualni nedostatak te ističe vrline.

Njegova moć je u jedinstvenoj prisutnosti te intenzitetu organoleptickih svojstava – voćnost, fluidnost, pikantnost, gorčina i slatkost. Torkul upravo ima svih pet svojstava i to u sličnom, istom intenzitetu.
Komentari