Presečki bučina ulja

Ocjena:
Međimurje

Odličan geografski položaj uz pogodnu klimu omogućio je Hrvatskoj proizvodnju brojnih proizvoda koji su cijenjeni u cijelom svijetu. Istra je najpoznatija po maslinovu ulju, kontinent se može pohvaliti odličnim bučinim uljima.

Jedan od uspješnih poduzetnika koji su uspjeli svoje ulje plasirati u mnoge hrvatske restorane i trgovine, kao i u Austriju, je obitelj Presečki koja se preradom buča bavi još od 1980. godine. No to nije početak poslovnog puta obitelji Presečki. Podrijetlom su iz Hrvatskog zagorja te su bili vrlo poznati po proizvodnji povrća naveliko, no dolaskom velikih trgovačkih lanaca proizvodnja povrća na velikim površinama više nije bio tako isplativ posao.

Godine 2007. otvorili su i suvremenu uljaru za proizvodnju bučina ulja koja zadovoljava sve uvjete HACCP poslovanja, od najmodernije sijačice, preko kombajna za vađenje koštica, pa sve do upojne jame kakvu zahtijevaju EU standardi. Obitelj Presečki obrađuje 100 hektara zemlje, a zbog plodoreda na trećini zemlje uzgaja bundeve, na drugoj trećini kukuruz, ostalo prekriva pšenica.
Posjeduje kompletnu mehanizaciju za preradu koštica golice (vađenje, pranje i suđenje koštica) u finalni proizvod, bučino ulje.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 042/741-036

E-mail: uljara.presecki@gmail.com

Radno vrijeme: Posjet moguć uz prethodnu najavu

Regija: Središnja Hrvatska

Adresa: Varaždinska 6; 42 205 Vidovec

Opis:

Proizvod koji nudi uljara Presečki:
• Bučino ulje 1 l, 0,50 l, 0,25 l
Komentari