OL Istria

Ocjena:
Istra

Zemlja, more, vjetar, sunce… jednom riječju Istra, zaslužna je za ljekovit dar prirode koji je danas postao nezaobilazna kapljica u našoj kuhinji… to je maslinovo ulje.

Ol Istria najveći je proizvođač maslinova ulja u Hrvatskoj koji raspolaže s 220 ha maslinika. Na maslinicima je zasađeno 65.000 stabala maslina iz koje se na godinu dobiva oko 1,400.000 kg maslinova ulja. U maslinicima su zasađene domaće sorte (istarska buža i bjelica), a dijelom sjeverno- talijanske sorte (leccino, pendolino, ascolana i picholine). Leccino je najzastupljenija sorta, s udjelom oko 80%, a ostatak otpada na sorte pendolino te picholine i ascolana. Zanimljivo je da su neke sorte stare i više od 40 godina.

Ol Istria u sklopu svog brenda na tržište lansira monosortno ulje picholine, koje nastaje od sorte koja potječe s juga Francuske. To je vrlo pikantno ulje, gorkastih nota, a Ol Istria potrudila se da do krajnjega korisnika dođe i nekoliko vrsta toga božanstvenog maslinova ulja od blagog pendolina, voćne ascolane, preko leccina, pa do jako intenzivnog i pikantnog picholina i istarske bjelice. Osim monosortnih ulja u sklopu njihova brenda nalazi se i ekstra djevičansko maslinovo ulje koje je mješavina (kupaža) u kojoj osnovu čini sorta leccino. To je ulje koje svježinom i blagim okusom čini sastavni dio pripreme različitih jela.

Ol Istria ekstra djevičansko maslinovo ulje je zlatno-zeleni dragulj istarskog maslinarstva, dobitnik zlatne medalje na međunarodnom natjecanju ekstra djevičanskih maslinovih ulja - London IOOC 2016. Uravnotežena pikantnost i gorčina, ugodan miris te zlatno-žuta boja i odlična gustoća karakteristike su ovoga nagrađivanog ulja koje je bogatom nutritivno vrijednim elementima i aromatičnim notama. Ulje se dobiva hladnim postupkom prešanja s udjelom slobodnih maslina od 0,08 do 0,2%.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 052/453-179; 052/432-111

Web: www.olistria.com.hr

E-mail: agrolaguna@agrolaguna.hr

Radno vrijeme: Kušaona Festigia (obvezna najava na broj mobitela 091 441 9998)

Regija: Istra

Adresa: Mate Vlašića 34; 52 440 Poreč

Opis:

Proizvodi:

Ol Istria ekstra djevičansko maslinovo ulje
- London IOOC 2016., zlato
- Flos Olei 2016.

Ol Istria ascolana
-Sol d oro Toronto Canada 2016., bronca
-Terra Olivo 2016., Gran Prestige zlato

Ol Istria istarska bjelica
-13⁰ Concorso Oleario Internazionale Aipo d’Argento 2016., brončana medalja u kategoriji srednje voćnosti

Ol Istria leccino
-13⁰ Concorso Oleario Internazionale Aipo d’Argento 2016., srebrna medalja u kategoriji srednje voćnosti

OL Istra pendolino
-Los Angeles Extra Virgin Olive Oil Competition 2016., zlato

OL Istra picholine
-Terra Olivo 2016., Gran Prestige zlato
Komentari