Iločki podrumi d.d.

Ocjena:
Hrvatsko Podunavlje

Traminac je prva asocijacija na spominjanje Iločkih podruma. Jedinstvena vina daje ta sorta uzgojena u vinogradima na krajnjem istoku Hrvatske, bilo kad su suha, bilo predikatna ili slatka. Ona spadaju u najnagrađivanija hrvatska vina.

Zbog kombinacije tla i klime, posebne i uvijek prepoznatljive arome imaju i graševine Iločkih podruma. Ne čudi, stoga, što su lani predstavljenu Veliku berbu 2011., ekskluzivno i brižno njegovano vino od graševine, svi kritičari uvrstili među najbolja hrvatska bijela vina. A pred njim su još godine lijepog sazrijevanja.

Ponajbolja vina od traminca, graševine i chardonnaya Iločki podrumi pune pod etiketom Principovac. To je ime odličnoga vinogradarskog položaja na kojem je i prekrasno ladanjsko imanje, nedavno obnovljen dvorac iz 1864. godine, u kojem su luksuzni apartmani, odličan restoran te brojni tereni za sportske aktivnosti.

Riječ je o objektu koji svakako treba posjetiti i tamo uživati u vinima Iločkih podruma. Ne smije se pritom zaboraviti ni stari podrum u samom Iloku, u kojem je i bogata vinska arhiva.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 032/590 003

Web: www.ilocki-podrumi.hr

E-mail: info@ilocki-podrumi.hr

Radno vrijeme:

Regija: Slavonija

Adresa: Dr. Franje Tuđmana 72; 32236 Ilok

Opis:

Na desnoj obali Dunava, u najistočnijem gradu Republike Hrvatske, Iloku, u gradu starina i vina, smjestili su se Iločki podrumi. Ovdje se nastavlja više tisućljeća stara tradicija uzgoja vinove loze i vina visokokvalitetnog sortimenta s vinograda koji se u valovitim platoima zapadnih odronaka Fruške gore spuštaju prema moćnom Dunavu.

Proizvode vina s 990 hektara vinogradarskih položaja, 330 hektara vlastitih te 660 hektara iz otkupa, s ukupnom godišnjom proizvodnjom vina oko četiri milijuna litara.

Osim osnove djelatnosti, vinogradarstva i vinarstva, Iločki podrumi značajni su proizvođači loznoga sadnog materijala matičnjaka. Uz to razvijaju autentičnu i jedinstvenu turističku i ugostiteljsku ponudu, povezujući sadržaje turističke destinacije s vinarstvom i vinogradarstvom.

U posljednjih nekoliko godina Iločki podrumi intenzivno razvijaju i mrežu vlastitih maloprodajnih objekata diljem Hrvatske.
Komentari