Edivo Wine bar

Ocjena:
Srednja i Južna Dalmacija
Cjenovni rang:

Priča počinje na poluotoku Pelješcu, između Stona i Orebića, u malenome mjestu Drače. Prvo vino napravili su 2011. godine, ali ne “obično” vino nego vino koje je bilo pod morem u staklenoj boci i amfori. Nije to bio jednostavan posao, prve boce uronile su krajem 2013. i početkom 2014. godine. Staklene boce od 0,75 dl polaže se u glinenu amforu koja se zaštiti čepom i dvostrukim slojem voska te se uroni u more na dubinu od 18-28 metara i tako odležava 700 dana. Navis Mysterius - Brodska tajna, ime koje je dobilo vino upravo zbog prve hrvatske podvodne vinarije. Dobili su u koncesiju brod potopljen trideset godina na dnu mora koji danas služi kao vinarija.

Zapravo, svaka boca nosi tajnu, jedinstvena je, unikatna, puna ljubavi i truda u koju je uloženo puno vremena.

Cijela je priča hrvatski proizvod; plavac mali 2012. iz Janjine, glina koja se peče u Petrinji, postolja od kovanog željeza iz Siska, kutije od borovine iz Varaždina… proizvod o kojem se priča i koji je svakako poželjan.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 098/666-141

Web: www.edivovina.hr/

E-mail: edivovina@gmail.com

Radno vrijeme: PON - UTO: 10:00 - 22:00

Regija: Dalmacija-Dubrovnik

Adresa: Edivo Wine bar Drače 18, 20246 Drače Regija: Južna Dalmacija Poluotok Pelješac Croatia - Hrvatska Edivo d.o.o. Janjina 62, 20246 Janjina Poluotok Pelješac Croatia - Hrvatska

Opis:

Navis Mysterium - Brodska tajna jedinstveni je proizvod u Hrvatskoj.
Vino se proizvodi u malim količinama od autohtone hrvatske sorte plavac mali i dozrijeva na dnu mora u staklenoj boci uronjenoj u glinenu amforu.
Ako želite nešto više naučiti o takvom vinu, posjetite Edivo Wine bar na poluotoku Pelješcu, gdje se možete upoznati s postupkom proizvodnje podmorskog vina i degustirati tajnu iz dna mora.
Na vaš zahtjev imate priliku “uroniti” uz stručni nadzor instruktora koji će vam pokazati spektakularan pogled na morske dubine i vinski podrum.
Komentari