Brachia maslinova ulja

Ocjena:
Dalmacija

Dalmatinska plodna zemlja, bura, ljubav prema zemlji i vrijedne ruke maslinara uvelike su pripomogle za razvoj maslinova ulja na dalmatinskom području. Bračani pričaju zanimljivu priču o počecima uzgoja stabla maslina. Kažu da je “glasoviti trojanski ratnik Antenor doplovio na otok koji je prema dotadašnjem grčkom obitavalištu Ambrachiji prozvao Brachia (Brač). Doveo je i vinogradara Silena, koji je prema predaji na otoku Braču zasadio mladicu masline. Masline koja je u škrtoj bračkoj zemlji našla plodno tlo i generacijama otočana donijela život.“

Uje je prva hrvatska oleoteka pokrenuta s misijom promocije vrhunskih hrvatskih maslinovih ulja koja je zadnjih nekoliko godina prerasla u središnju točku promocije i prodaje najboljih hrvatskih maslinovih ulja i delicija. U svom vlasništvu nude poznate brendove maslinovih ulja kao što su: Uje selekcija, Aroma mediterranea i Brachia. Najpoznatija je ipak Brachia, koja se diči mnogim nagradama, prije svega onima za dizajn ambalaže. Najviše se ponosi nagradom WorldStar za dizajn 2006., kada je keramika Brachia postala najbolja ambalaža u kategoriji hrane u čitavom svijetu. Linija Brachia sastoji se od nekoliko različitih proizvoda. Prva na redu je linija maslinovih ulja nazvana jednostavnim nazivom Brachia. Nakon nje slijedi Brachia premium te Eko Brachia koja je dobivena preradom u certificiranom postrojenju iz organski uzgojenih bračkih maslina. Brachia sortno sadrži autohtone sorte maslinova ulja levantinku, drobnicu, oblicu, lastovku, buharicu. Zadnja u nizu je Brachia aromatizirano maslinovo ulje koje u asortimanu nudi maslinovo ulje aromatizirano limunom, kaduljom, češnjakom, čilijem, mentom, origanom, ružmarinom i bosiljkom. Bočice u kojima je pakiran ovaj božanstven zlatni „sok“ svakako je vrijedno pažnje, pa je mnogi kupuju i kao suvenir.

Tvrtka Uje, koja potpisuje poznati brend maslinova ulja Brachia, u nudi velik broj različitih vina, ulja i ostalih delikatesa koje zajedno čine savršen komplementaran par. Uje raznim projektima radi na jačanju potrošnje i promocije maslinovih ulja te s partnerima organizira razna događanja kao što su Festival maslinovog ulja u Zagrebu i Tjedan maslinovog ulja u Splitu. Blisko surađuju i s projektom Hrvatska zemlja maslinovog ulja. Kako bi krajnjem potrošaču što više približili maslinovo ulje, pokrenuli su projekt Olive oil gallery. Riječ je o jedinstvenom projektu kojem je cilj daljnje podizanje svijesti o važnosti korištenja maslinova ulja. Galerija je smještena u Zagrebu, u Centru Kaptol, a u sklopu galerije nalazi se i mala oleoteka. Uje danas djeluje kroz 15 oleoteka raspoređenih na jadranskoj obali i u Zagrebu. Želite li uživati u maslinovu ulju i specijalitetima koji su na ovaj ili onaj način povezani s njime, svakako preporučujemo da posjetite Uje oil bar koji s pripadajućim wine barom, dnevnim boravkom i zalogajnicom Pikulece čini jedinstvenu gastronomsku cjelinu u središtu Splita, gdje će vam educirano osoblje predstaviti maslinova ulja i vina, a isprobat ćete i neke od tradicionalnih dalmatinskih specijaliteta pripremljenih, naravno, na maslinovu ulju.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: +385 99 246 9550

Web: www.brachiaexperience.hr/

E-mail: info@brachia.hr

Radno vrijeme: Utorak – Nedjelja, 9 – 23h

Regija: Dalmacija-Split

Adresa: Trg Stjepana Radića 3, 21425 Selca, otok Brač

Opis:

PROIZVODI:
Brachia keramika 0,25 l i 0,5 l

Brachia keramika 0,5 l u luksuznoj kutiji
Brachia keramika 0,25, Brachia keramika 0,25 aromatizirana limunom i Brachia keramika 0,25 aromatizirana čilijem
Brachia - 0,75 i 1 l
Brachia premium
Brachia Premium 0,1 l
Brachia Premium 0,75 l
Brachia Premium 0,5 l
Brachia Premium 0,25 l
Eko Brachia - Eko Brachia 0,25 l
Brachia sortno
Levantinka, drobnica, oblica, lastovka i buharica u bočicama od 0,1 l

Brachia aromatizirano
8 aroma pakirano po 0,1 l i 20 ml
Komentari