Babić maslinova ulja

Ocjena:
Istra

Istarski poluotok čini prekrasnu simbiozu odlične klime, sastava zemlje i pogodnog geografskog smještaj te tradicije i iskustva. To je samo dio onoga što uzdiže istarsko područje pred drugim regijama. Prema istraživanjima, u svjetskoj eliti čak 10% čine upravo istarska maslinova ulja, što je podatak na koji moramo biti ponosni.

Vrhunska ulja Babić nastaju u maloj obiteljskoj tvrtki smještenoj u Novigradu, a upravo je ljubav prema maslinama potaknula obitelj na stvaranje odličnog maslinova ulja.

U svom asortimanu nude ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte bjelica koje je snažnog okusa i mirisa te ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte leccino i buža puntoža mekog okusa i mirisa.

Na svojim maslinicima, gdje na površini od deset hektara rastu prekrasna stabla maslina, uz stoljetna stabla, znanje i uz najsuvremeniju tehnologiju nastaje prvoklasno ulje Babić. Ulje se prerađuje kontroliranim postupkom ekstrakcije, centrifugiranjem u dvije ili tri faze, na temperaturi koja u procesu prerade ne prelazi 27°C.

Maslinovo ulje iznimne je kvalitete te ga karakterizira intenzivna bistra zlatnožuta boja sa svijetlim zelenim tonovima. Aroma je jasna i zaokružena, obogaćena biljnim naznakama artičoke, cikorije i čička, u kombinaciji s različitim aromatičnim notama mente i ružmarina. Okus je elegantan i bogat, s notama zelene salate, crnog papra i badema. Prisutne su oporost i upečatljiva gorčina.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 098/1929 184

Web: www.oilofistria.com

E-mail: uljara.babic@gmail.com

Radno vrijeme: PON - PET: 09:00 - 15:00 h
SUB: 09:00 - 13:00 h
NEDJELJA i izvan radnog vremena na poziv.

Regija: Istra

Adresa: St. Vinjeri 27J; 52466 Novigrad

Opis:

Uljara Babić je obiteljska tvrtka nastala iz ljubavi prema maslinama i maslinovu ulju.

Preradom zdravih i na vrijeme ručno ubranih plodova uzgojenih u vlastitim maslinicima površine 10 ha, na stoljetnim maslinama, uz znanje i najsuvremeniju tehnologiju, kontinuiranim postupkom ekstrakcije, centrifugiranjem u dvije ili tri faze, uz temperaturu koja u procesu prerade ne prelazi 27°C, dobiva se prvoklasno ekstra djevičansko maslinovo ulje Babić - tekuće zeleno zlato.

Pozivamo vas da posjetite taj čaroban svijet okusa i mirisa od kojih će svatko pronaći nešto za sebe.
Ekstra djevičansko maslinovo ulje snažnog okusa i mirisa sorte belica, namijenjeno gurmanima koji su naviknuti na karakterističnu aromu maslinova ulja, pa je kao takvu koriste kao dominantan okus u pripremanju jela.
Ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte leccino i buža puntoža mekog su okusa i mirisa, prikladna za one koji poznaju nezaobilaznu vrijednost maslinova ulja, ali nisu naviknuti na njegovu intezivnu aromu.

Proizvodi:
Babić ekstra djevičansko maslinovo ulje – 5 l, 3 l, 500 ml i 250 ml

Nagrade i priznanja:
Flos Olei 2010., 2011., 2012. 
Olea 2012., zlatna medalja 
Dani masline Zadar 2011., zlatna medalja 
Maslina Split 2010., zlatna medalja 
Oleum Olivarum 2009., zlatna medalja
Komentari