Konoba Fetivi

Mediteranska
Radovan Piplović ''Piple''
Cjenovni rang:

Fetivi je izvorna dalmatinska konoba, na što joj ukazuje i ime koje u slengu označava „ono pravo“, podrazumijevajući korijene i vezanost za određeni kraj. Iz uske kamene uličice ulazi se u dom nekadašnjih mesara i stručnjaka za ribu što na peškariju gledaju čitav život s kultne Marmontove ulice. Tvrdoglavo čuvajući tradiciju dalmatinske spize, konoba Fetivi ne odstupa od tradicije po pristupačnim cijenama. To su prepoznali i Michelinovi inspektori koji su joj iz tog razloga dodijelili oznaku Bib Gourmand.

Na mjestu nekadašnje kamenoklesarske radnje nalazi se topli prostor načičkan predmetima koji vraćaju uspomenu na nostalgične prošle dane. Kroz glavni prostor kojim se korača kraj crijepova na zidu, nasmiješenih lica koja pogledom prate s fotografija, starinskih svjetiljki na drvenim stolovima, gitara i drugih detalja koji u misli prizivaju sretno djetinjstvo, dolazi se do natkrivenog dvorišta. Ljeti se krov spušta i baca novo svjetlo na drvca limuna zasađena u posudama te čaše i tanjure ispunjene dalmatinskom hranom za utjehu.

Solidno kućno vino, bilo bijelo ili crno, lako se kombinira sa sitnim prženim ribicama - gavunima, ali i slasnim brujetima, domaćim pršutom, kobasicama te onime što se tog dana zaplete o ribarske mreže. Jedan od specijaliteta zasigurno je sipa na brujet s purom koja miriše na more, lovor i bijelo vino. Odlučite li se za vrhunsku ribu, simpatični i otvoreni domaćini kojima strast prema poslu ne jenjava, spremno će vam pomoći da se odlučite tako što će vam je pokazati na pladnju prije pripreme. Dobroj energiji kojom odiše ovaj prostor doprinosi i pjevušenje iz kuhinje, najbolja uvertira u feštu od domaćeg maslinovog ulja, vina i jela za prste polizati.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 021/355-152

E-mail: dunepiplovic@gmail.com

Radno vrijeme: PON - NED: 12:00 - 23:00

Regija: Dalmacija-Split

Adresa: Ul. Tomića stine 4, 21000 Split

Broj mjesta: 45

Cjenovni rang: više od 300kn

Opis restorana:

Fetivi je izvorna dalmatinska konoba, na što joj ukazuje i ime koje u slengu označava „ono pravo“, podrazumijevajući korijene i vezanost za određeni kraj. Tvrdoglavo čuvajući tradiciju dalmatinske spize, konoba Fetivi ne odstupa od tradicije po pristupačnim cijenama. To su prepoznali i Michelinovi inspektori koji su joj iz tog razloga dodijelili oznaku Bib Gourmand.

Nagrade i priznanja:

Preporuka Michelin vodič 2018
Sezonski menu
Komentari