Zinfandel's


Michelin preporuka
Gault&Millau Hrvatska

Fine dining/conceptual
Ana Grgić
Cjenovni rang:

Smješten na savršenoj lokaciji u najljepšem zagrebačkom objektu, restoran Zinfandel's godinama slovi kao jedan od najelitnijih restorana metropole i Hrvatske. Pogled na terasu s oleandrima i maslinama nešto je neponovljivo, u suradnji s laganim jazzom u pozadini - za stolom do sebe očekujete Hemingwaya osobno. Ili barem Agathu Christie...

Visoki plafoni, masivni lusteri, klima, elegancija, sve na najvišem nivou, pa tako i jelovnik, tvrdo ukoričen i dotjeran do savršenstva. A na njemu štošta finoga, ukusnog i dok samo čitate... Zinfandel's se temelji na modernim laganim i zdravim jelima nadahnutim kalifornijskom kuhinjom, a jelovnik potpisuje poznata chefica Ana Grgić. 

Ako vas ne privuku crvene kozice, dimljene školjke ili meso rakovice za riblje predjelo, tu je i mousse od gusje jetre, kozje skute ili prženi teleći mozak. Bistra riblja juha s vongolama i proljetnim povrćem nešto je najljepše posluženo u povijesti juha! Kao da jedete iz predivnoga divovskog priljepka...

Jelovnik se mijenja sezonski, a neke se dobitne kombinacije, logično - ne mijenjaju. S razlogom. Tako od glavnih jela nude trlje s kremom od koprive ili file od romba, kao i janjeći file sous vide s pjenom od crnog češnjaka i lagano pečena prsa prepelice. Ako niste sigurni u sebe i iznenađenja, tu je uvijek Black Anngus Striploin s mladim krumpirima i kukuruzom pečenim u ugljenu te kremom od borovine.

Ana Grgić je posebno ponosna na svoje slatkiše za koje ne znate jesu li ljepše dizajnirani, posluženi ili ukusni. Uglavnom, umjetnost na tanjuru.

Zinfandel's je elitno mjesto, čaša vina s fantastične vinske liste kako iz zemlje tako i svijeta je minimalno 60 kuna, glavno jelo iznad 150, ali barem znate gdje ste i po što ste došli. Mjesto dostojno Europe i svijeta, restoran u kojem ćete se stvarno osjećati gospodski. Još kad zasvira pijanist od krvi i mesa, ma divota... To jednostavno morate imati u svome gastro CV-u!

autor fotografija: Marko Prpić/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 01/4566 644

Web: www.zinfandels.hr

E-mail: zinfandels@esplanade.hr

Radno vrijeme: RADNO VRIJEME
PONEDJELJAK - SUBOTA: 06:00 - 23:00 h
NEDJELJA: 06:30 - 23:00 h

Regija: Grad Zagreb

Adresa: Mihanovićeva 1; 10000 Zagreb

Broj mjesta: 400

Cjenovni rang: više od 300kn

Opis restorana:

Restoran Zinfandel's dojmljiv je i otmjen prostor, kompletno obnovljen 2004. godine kada i hotel Esplanade Zagreb u sklopu kojeg se nalazi. Njegovo jedinstveno ozračje te kuhinja koja kombinira vrhunske domaće namirnice i okuse iz cijelog svijeta jamstvo su gastronomskog užitka u samom srcu Zagreba.

Ime je dobio prema sorti grožđa zinfandel, koja je početkom 19. stoljeća prenesena iz Dalmacije u SAD. Pod imenom zinfandel sorta kaštelanski crljenak izvezena je iz bečkoga Carskoga državnog rasadnika u SAD, gdje i danas bilježi veliku popularnost. Tako da je to vino simbol isprepletenosti kultura koje se susreću u kuhinji restorana Zinfandel's. Vinova loza ujedno je i zaštitni znak restorana, a 2013. godine poznati hrvatski vinar, g. Vlado Krauthaker, darovao je hotelu i restoranu nekoliko loza zinfandelsa koje danas osoblje pomno njeguje u vrtu terase Oleander.

Nagrade i priznanja:

Godine 2005. i 2008. Večernji list uručio je restoranu Zinfandel's priznanje za jedan od najboljih restorana. Restoran je 2011. godine primio prestižnu nagradu Great Rail Journeys Gold Food, koja se dodjeljuje prema izboru i recenzijama gostiju koji su boravili u hotelu. Zinfandel's je pet godina zaredom certifikatom izvrsnosti nagradio TripAdvisor, najveći svjetski turistički servis za ocjenu kvalitete turističkih usluga i tako je 2015. uvršten u prestižni Tripadvisor Hall of Fame. Riso Gallo, talijanski gurmanski vodič, u svojih je nekoliko izdanja uvrstio rižoto restorana Zinfandel's među 101 najboljih u svijetu. Specijalizirani gastromagazin Akademija dodijelio je posebno priznanje restoranu, a gastrovodič "100 najboljih restorana u Hrvatskoj" uvrstio je više puta Zinfandel’s među najbolje u Hrvatskoj.

Preporuka za MICHELIN vodič 2018.
Sezonski menu
Komentari