Vuglec Breg


Michelin preporuka

Tradicionalna
Višnja Vusić
Cjenovni rang:

Vuglec Breg je jednostavno sinonim za obiteljski odlazak na brežuljkastu Hrvatsku u kojem će svaki član obitelji pronaći nešto za sebe. Mistika zimske noći, prekrasni pejsaži u toplije dane, igrališta za djecu, šetnice, bogat izbor domaćih specijaliteta i jedno bonus igralište za muškarce – sve to možete pronaći u blizini Krapinskih Toplica niti sat vremena vožnje od centra Zagreba.

Krapinske Toplice su u blizini ako ste za kupanje, Krapina za obilazak muzeja, a sam Vuglec je idealan za povratak u neke lijepe stare dane kad biste vikendima završili na zagorskim bregima, uz kamin, domaću rakijicu, popularne melodije sa zvučnika, kao i sve fino što Zagorje nudi na pladnju. Vuglec je okrenut onome kako se jelo nekad, i na svom meniju nudi doista svašta. Naglasak je stavljen na sezonsku listu koja jednostavno prati što se događa u prirodi. Tako smo tjedan dana zakasnili na bučinu juhu jer joj je prošla sezona.

Drvene grede, sve starinski pa vas to uvlači u priču da jedete domaće i s guštom birate s jelovnika s kojeg vas pozivaju zagorski pladanj, šunka, kobasice, špek, sirevi, a tu su i četiri vrste juha i još više načina na koje dolaze štrukli.

Sezonski meni baziran na zelju, bunceku, kobasama, i svemu što dolazi iz tora i obližnjih OPG-ova, što se tiče povrća. Specijalitet s kojim se ponose je patka s mlincima, pa smo doista i probali vrhunsko meso praćeno domaćim specijalnim tijestom koje toliko vole stranci. Nismo odoljeli ni krvavicama s restanim krumpirom i sjajnim kiselim zeljem, dok za buncek stvarno više nismo imali snage. Naime, čekali su nas zapečeni štrukli i repnjak za desert. U divnim smeđim posudicama dolazi klasik i totalni novitet, savijača sa sirom i repom! Probati, svakako!

Bonus koji smo spominjali na početku je vinski podrum, naime, ljudi iz Vugleca rade svoja vina, a posebno su ponosni na čak pet vrsta pjenušaca! Dugo smo uživali u crnoj kupaži koja sjajno prati krvavice i polako prošetali po tišini zaleđenog Zagorja..
Divna slika, obavezno se popnite na Vuglec Breg!

Autor fotografija: Marko Prpić/Pixsell

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 049/345 015

E-mail: info@vuglec-breg.hr

Radno vrijeme: PON - NED; 07:00 - 22:00 h

Regija: Središnja Hrvatska

Adresa: Škarićevo 151, Škarićevo - Krapina

Broj mjesta: 80

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Ugodan ambijent našeg restorana pravo je mjesto za vrhunski gastronomski doživljaj. Originalno uređenje u zagorskom stilu, otvoreni kamin i terasa sa slamnatim krovom daju osjećaj topline i poseban domaći ugođaj. Zaboravljeni, stari recepti "bakinih jela" ponovno su zaživjeli u našoj kuhinji i na stolovima našeg restorana. Za najbolja jela pripravljena od domaćih proizvoda i namirnica iz najbliže okolice brinu se naši najbolji kuhari. Uz restoran osnovana je i vinarija Vuglec Breg 2003. godine kao važan sastavni dio istoimenoga seoskog turizma, u kojoj gosti mogu kušati naša vina i pjenušca. Obnovljene i dograđene u tradicionalnom duhu, ali opremljene prema svim zahtjevima i standardima modernog turizma, svaka autohtona zagorska "hiža" uređena je s posebnom pažnjom i zaokružuje našu ponudu.

Nagrade i priznanja:

Preporuka za MICHELIN vodič 2018.
Sezonski menu
Komentari