Time Restaurant & Bar


Michelin preporuka

Orijentalna
Vid Nikolić
Cjenovni rang:

Priprema sladoleda pred gostom, na kolicima u posudi s tekućim dušikom koji na minus 190 stupnjeva počinje isparavati pa iz nje izlazi dim kao na rock koncertima, velika je atrakcija restorana Time na početku zagrebačke Petrinjske ulice. No atrakcija nije jedini razlog za pohvalu jer je i taj cheesecake sladoled odličan. Da je riječ o uspješnom konceptu, svjedoči i uvođenje novih okusa, s pastom od sezama te vrhunskom crnom čokoladom.

Ukusna je i mutna riblja juha u kojoj se isprva vide samo tanko izrezane trakice povrća koje plivaju po površini, a do velikog repa kozice treba se malo i pomučiti jer se lako ulovi tek nakon što se pola juhe pojede. I taj je lov prilično glasan. U Timeu imaju lijepe zdjelice i tanjure od čudnoga grubo obrađenoga tamnog materijala nalik na kamen. Konobar je rekao kako je riječ o posebnom porculanu, a svaki udarac metalne žlice u njega jako se čuje.

Jela su prilično raznolika, a način pripreme uglavnom vuče na Daleki istok. Pačja prsa bila su polako pečena u vakuumu pa su izgubila sukrvicu, a ostala crvenkasta. Potom su zapečena kako bi dobila hrskavu koricu. Tamnom i sočnome mesu izvrsno je pristajao relativno lagan, ali ne i suh prilog od riže s jajetom, povrćem i umakom.

Vinska lista je dojmljiva i puno vina toče na čaše.
Dominantna boja restorana je crna, što zvuči odbojno, no prostor je ugodan za boravak i prilično smirujući. Visok je, pa ima dovoljno zraka, a to je dobro i zato što se razgovori gostiju za susjednim stolovima čuju samo kao tihi žamor i ne razumije se što govore.

Time ima dvostruki koncept restorana i bara u kojem su krajem tjedna navečer disco i slične večeri, a vino i hrana dobar dio vremena i mjesta ustupaju finoj žestici te koktelima. Zato je dobro nazvati prije dolaska i raspitati se o programu te slobodnim terminima kako kasnije ne bi bilo nesuglasica.

autor fotografija: Dalibor Urukalović/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 01/3333 660, 0914444651

Web: www.facebook.com/time.zagreb/

E-mail: rezervacije@timerestaurant.hr

Radno vrijeme: PONEDJELJAK - ČETVRTAK: 12:00 - 23:00 h
PETAK - SUBOTA: 12:00 - 00:00 h

Regija: Grad Zagreb

Adresa: Petrinjska 7; 10000 Zagreb

Broj mjesta: 60

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Time Restaurant & Bar je asian - fusion restoran u srcu Zagreba, na uglu Petrinjske i Amruševe ulice. Smješten u nekad golemo skladište i željezariju, za današnji moderni izgled zaslužan je poznati hrvatski arhitekt Christian Rendulić. Svojim "industrial meets New York" dizajnom, impresivnim pet metara visokim stropom i dugim šankom postao je hit mjesto u Zagrebu.

Meni se vrti najviše oko vrhunskog sushija, koji se radi u otvorenom sushi baru, ali ima i mnogih drugih azijskih jela iz Japana, Tajlanda, Kine i Indije, često s europskim utjecajima. Naglasak se stavlja prije svega na lokalne namirnice te se tako mogu pojesti klasici interpretirani s lokalnim namirnicama kao što su poznati Nob black cod s misom sa smuđem umjesto black coda.

Restoran može smjestiti 60 osoba i odvojen je od bara staklenim zidom tako da se nakon večere gosti često presele u bar i nastave pijuckati koktele ili G&T iz širokog izbora premium ginova i tonika. Vikendima navečer dobiva više klupsku vibru i idealno je mjesto za zabavu do ranih jutarnjih sati.
Sezonski menu
Komentari