ŠtangerMediteranska
Igor Štanger
Cjenovni rang:

Svježi kravlji sir s vlascem poslužen u lijepoj čaši na stalku s grissinom, koji služi i kao pribor za jelo, jednostavna je, ali ukusna polovica pozdrava gostu u lovranskom restoranu Štanger. U većoj čaši na stalku je malvazija kao druga polovica dobrodošlice uz koju gost bira iz jelovnika s relativno malim izborom dobro zamišljenih jela.

Riblja juha bila je fina, s puno mesa, nekoliko školjaka i pokojim repićem kozica, a capesante u umaku od guščje jetre jako ukusne. Meso školjke je bilo čvrsto, komadići jetre slasni, slatki i mirisni, rimski njok fino sočan i obojen sipinim crnilom, a umak što ga je jetra pustila na maslac lagano ugušćen vrhnjem.
Na traženje primjerenijeg vina za to jelo raznolikih, ali dobro ukomponiranih slano-slatkih okusa, konobarica je odmah rekla kako neki piju slađi muškat te da su jako zadovoljni. I nije to bila loša kombinacija. Unatoč vitkom tijelu vino je jako dobro pristajalo. Bolje bi bilo neko punije, po mogućnosti s malo plemenite plijesni. No traženje predikatnog vina za te tople ljetne večeri bilo bi traženje pogače preko kruha.
Ovako je nježni muškat dobro popratio i lagani desert od toploga šumskog voća sa sladoledom od vanilije.

Imaju sezonski riblji meni s tri slijeda koji ovise o dnevnoj ponudi ribe te stalni riblji degustacijski meni koji je stotinjak kuna jeftiniji nego kad bi se jela naručivala posebno.

Vinska lista je bogata i prilično raznolika, a 12 vina toče i na čaše.

Restoran je na prometnici koja povezuje Lovran i Mošćeničku Dragu, ali s male terase i iz restorana je prekrasan pogled na Kvarnerski zaljev. Rade od 18 sati, a možda bi dobar promet imali i tijekom dana s obzirom na to da je u neposrednoj blizini plaža.

autor fotografija: Nel Pavletić Gorički/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 051/294 362

Web: www.restaurantstanger.com

E-mail: info@restaurantstanger.com

Radno vrijeme: UTORAK - NEDJELJA: 18:00 - 23:00 h

NAPOMENA: Restoran je u procesu renovacije, početak rada u proljeće 2018

Regija: Kvarner

Adresa: Šetalište maršala Tita 128; 51415 Lovran

Broj mjesta: 0

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Restoran s tradicijom od 1952. g. ima bajkoviti i zadivljujući pogled na Kvarnerski zaljev.
Interijer restorana poziva na obiteljska ili poslovna događanja, a prekrasna terasa idealno je mjesto za romantične trenutke. Gastronomska ponuda je spoj autohtonoga tradicionalnog i modernog doživljaja.
U bogatoj gastroponudi nalaze se riba i meso na drveni ugalj, domaće tjestenine, njoki i domaća peciva.
Preporuka je da svaki obrok treba završiti užitkom slatkih delicija i vinom iz bogate vinske karte.

Nagrade i priznanja:

Kvarnergourmet restoran od 2013.
Sezonski menu
Komentari