Pod Zidom Bistro & Wine Bar


Michelin preporuka
Gault&Millau Hrvatska

Internacionalna
Goran Stanisavljević
Cjenovni rang:

Odmah uz najstrožiji centar metropole u uličici koju samo blok zgrada odvaja od Trga bana Josipa Jelačića, smjestilo se ugodno, zgodno i moderno mjesto, prema ulici logično nazvano – Pod zidom. Nakon što je 2014. otvoren kao wine bar, mudrom odlukom vlasnika Borne Janeša, nakon godine dana prerasta u restoran, i sa chefom Goranom Radosavljevićem kreće u okupljanje urbanih ljudi koji žele uživati u bistro kuhinji. Misao vodilja – domaće namirnice lokalnih proizvođača napravljene u skladu najmodernijim svjetskim trendovima.

Naravno, tu je i "a la carte", sezonski meni koji na najbolji mogući način prati mijene dnevnog ritma na svega par stepenica udaljenom Dolcu. Pod zidom je zadržao kvalitetnu vinsku kartu s preko 85 naslova, a poseban su specijalitet kokteli s kućnim pjenušcem.

Svi će vam posebno naglasiti da se svako jelo radi od nule, nema kupljenih umaka, sve kreće od trenutka narudžbe. Tako jesenji meni ponosno otvaraju juha od pečene buče, tatarski odrezak, tagliatelle ili rižoto s plodovima Dolca. Kako i pekarski proizvodi dolaze iz podruma restorana, tako stvarno možete reći da ste u maloj tvornici hrane. Obavezno posjetite tematske večere kada ovdje dolaze viđena lica gastronomije i enologije (Janković, Batič ...).

Kako smo htjeli samo svježe i sezonsko, dobili smo predivno poslužen buncek s palentom i kiselim kupusom, pasiranim povrćem i pjenicom od hrena. Dakle, sve to složeno u obliku nekakve divlje kremšnite, nikako se naslikati ni nauživati. Na meniju su još i rebrica, goveđi rep, a svakako se treba probati i specijalitet – tatar od goveđeg srca. Od morskih plodova se nude fileti razne bijele ribe, kao i specijalna hobotnica s čipsom od koromača, kremom od crnih maslina i redukcije "Pod Zidom crnog Cuveea" ... Tatar od tune u spoju s Petračevom Karizmom je čisto savršenstvo! Vina kuće su kupaže specijalno pripremljene od gospodina Krauthakera, tako da ćete dugo uživati ...

Deserti se također rade na licu mjesta, pa će ljubitelji čokolade svakako naći nešto ukusno za sebe... Mirna ulica, strogi centar, idealno za prezalogajiti, ili za ostati do duboko u noć, moderno mjesto na koje ćete se svakako vraćati.

autor fotografija: Dalibor Urukalović/Pixsell

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: +385 98 669 690

E-mail: info@podzidom.hr

Radno vrijeme: UTO-ČET: 11:00 - 24:00 h,
PET-SUB 11:00 - 02:00 h, NED 12:00 - 23:00 h

Regija: Grad Zagreb

Adresa: Pod Zidom 5, 10 000 Zagreb

Broj mjesta: 60

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Jedno od omiljenih zagrebačkih mjesta za gurmanske zalogaje i dobru kapljicu svakako je Pod Zidom Bistro & Wine Bar.

Izvrsna hrana skladnih okusa, primamljiva, a namirnice toliko svježe da stižu izravno s tržnice Dolac koja je u neposrednoj blizini. Nudi šest različitih jela koja ovise o ponudi na tržnici, a večera je isključivo "a la carte".

Uz odlična vina najboljih hrvatskih vinara u ponudi ima i vina pod vlastitom etiketom Pod Zidom (pjenušac, bijelu i crvenu kupažu).
Sezonski menu
Komentari