Mano


Michelin preporuka

Internacionalna
Hrvoje Nakić
Cjenovni rang:

Kada ste došli do kraja Tkalčićeve ulice, najljepše dotjerane i najturističkije ulice grada Zagreba, samo vas još par minuta hoda dijeli od prekrasnog zdanja. Ciglena zgrada, s još cigle unutra, sve stopljeno sa svijetlim drvom i neponovljivim stolovima – i eto vam restorana Mano. Jedno od najpoznatijih mjesta za nezaboravan obrok u zemlji, svojom elegancijom i udobnošću jednostavno vas poziva da se osjećate dobro, od onog trenutka kad ste zakoračili u Medvedgradsku broj 2...

Mano je nadaleko poznat kao kuća mesa, no daleko od toga da je to jedino što se ovdje nudi. I premda ste se možda odlučili na neki lakši zahvat, ribu ili povrće, svaki će obožavatelj mesa uvijek voljeti makar baciti oko na dnevni izbor mesa, koji će vam ugodan konobar donijeti na pladnju, baš poput riba u nekoj konobi. A vi onda samo birate...

Marques de Caceres je vino koje morate probati iako je španjolsko, a nakon toga se otvara širok dijapazon najkvalitetnijih domaćih vinara, od Plešivice, preko Slavonije i Istre do najboljih položaja Dalmacije. Karta šampanjaca i pjenušaca je među najbogatijima u zemlji...

No, vratimo se na bitno. Meso. Ovdje vam lijepo crno na bijelo piše koji dio ćete dobiti od koje pasmine iz koje zemlje. Čak je sve i nacrtano, pa će ljudi koji možda i nisu bili sigurni u razliku između rib-eyea i recimo T-bonea – doći na svoje. Nudi se meso porijeklom iz Hrvatske, Francuske, Austrije i SAD-a, a izbor neće biti nimalo lagan, jer sve izgleda predivno, pogotovo što pažljiviji promatrači mogu baciti oko na otvorenu kuhinju i promatrati kratak put od komore do kamina. Idila...
Naravno, Mano nudi i juhe, u dnevnoj je ponudi uvijek barem tri različite, kao i sjajan izbor ribe. Spominjale su se različite grdobine, brancini i kovači, ali junetina „made in Croatia“ je već pronašla put do naših srdaca. Izvrsno meso, tenderloin pečen po PS-u, jači i začinjeniji umak od rajčice i gorči vrhunski od gorušice... Oba su pala...

Od deserata je trebalo birati između trisa čokolada i crumblea od jabuka. Crumble se pokazao savršenim izborom, iako bi se svaka baka naborala na dizajnerski način posluživanja. Za dugo slikanje i još dulje uživanje.

Mano je mjesto za ljubitelje najboljeg mesa i sve ostale hrane, ugodna oaza na korak od centra metropole koja ima svoj look, priču i vrhunski izgrađen imidž. Definitivno, za obrok na visokoj nozi.

Autor fotografija: Davor Puklavec/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 01/4669-432

Web: www.mano.hr/

E-mail: mano@mano.hr

Radno vrijeme: PONEDJELJAK - SUBOTA: 12:00 - 23.00h
NEDJELJOM - zatvoreno

Regija: Grad Zagreb

Adresa: Medvedgradska 2, 10 000 Zagreb

Broj mjesta: 105

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Restoran Mano otvoren je 2005. godine u sklopu starog muzeja Gliptoteke HAZU (Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti) s ciljem postavljanja svjetskih standarda u gastronomiji s visoko kvalitetnim lokalnim namirnicama. Mano je time stvorio jasno prepoznatljivu fuziju različitih internacionalnih kulinarskih iskustava izmiješanih s lepezom lokalnih kulturnih gastro utjecaja oblikovanih prirodnim bogatstvima. Mano predstavlja klasičnu crossover kuhinju koja pruža jedinstveno gurmansko iskustvo i ne libi se neprestano preispitivati mogućnosti osjetilnih užitaka.

Stvarajući viziju, Mano je ostao vjeran početnoj, vrlo jasnoj ideji restorana koji kroz svoj intimni svijet neprestano prezentira svekolike mogućnosti gastronomije.

Nagrade i priznanja:

Preporuka Michelin vodič 2018.
Sezonski menu
Komentari