Dvorac MihanovićTradicionalna
Mirko Ljubić
Cjenovni rang:

Zaboravite toga dana na apsolutno sve i pomirite se s tim da ste - u dvorcu... Staro, decentno, hrpa stoljeća oko vas, sve je kao u nekoj divnoj bajci. Čovjek za klavijaturama, gosti iz Slovenije i Austrije, nekako postajete dio monarhije, ljepši i otmjeniji nego inače, pogotovo ako Dvorac posjećujete noću i padnete od divljenja na osvijetljen ulaz. Predivno...

Meni je klasičan, baziran na mjestu gdje se nalazi. Slana, gusta i bogata juha od gljiva u prikladnom pecivu vjerojatno je među najboljima u Hrvatskoj, a sam dodir s više vrsta šumskih gljiva upletenih u domaće hambi pecivo – divan je početak toplog obroka. Devastacija peciva u kojem je juha, dobro je poznata konobarima, pa se ne morate stidjeti što kopate po rubovima. Čist užitak!

Glavna jela bazirana su na teletini i svinjetini, punjena lokalnim sirevima i šunkama. Vinska lista se temelji na okolnim vinarima (Bolfan crvena kupaža, Zdolc bijela), pa domaća vina fino prate domaće specijalitete. Juneći file i teleći file su osnova ponude, iako im ni svinjetina ni puretina nisu strane. Štrukli su ovdje vrlo bitni, više vrsta, načina punjenja, a kraljevske su im broj jedan, za početak ili za kraj. Puran, patka i guska se naručju unaprijed i tretiraju se na najbolju mogući način. Od deserata, rade se već spomenute štrukle, gibanice i domaći sladoled popraćen najboljim detaljima okolnih bregova.

Pjevač i klavijaturist je nešto između Alena Vitasovića, Ivice Šerfezija i ranog Gibonnija. Muzika je sastavni dio večere, baš uživanje, nije preglasno, ni prenaglašeno.

Meni nije pretjerano raznovrstan, ali je koncentriran na lokalno. Vinska lista posjeduje sasvim dovoljno naslova da brzo saznate što vam odgovara. Lijepo, s pričom, Dvorac Mihanović je mjesto koje će vas jednostavno vratiti u neka druga vremena ...

Autor fotografija: Davor Višnjić/Pixsell

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 049/203 772

Web: www.terme-tuhelj.hr

E-mail: dvorac.mihanovic@terme-tuhelj.hr

Radno vrijeme: PON - PET: 12:00 - 22:00 h
SUB: 11:00 - 00:00 h
NED; BLAGDANI: 11:00 - 22:00 h

Regija: Središnja Hrvatska

Adresa: Ljudevita Gaja 4; 49 215 Tuheljske Toplice

Broj mjesta: 90

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

U hladu stoljetnog drveća uzdiže se barokno zdanje dvorca Mihanović, u sklopu Termi Tuhelj, preuređenog u reprezentativni ugostiteljski objekt. Potječe još iz 18. stoljeća, kada su ga sagradili grofovi Erdödy.

Danas a la carte restoran, nudi bogatu gastronomsku ponudu tradicionalnih i nacionalnih jela. Tematske večeri u duhu prošlih vremena uz zvukove žive glazbe, zagorski specijaliteti koje pripremaju vrhunski kuhari i buke vrhunskih vina samo su neke od čari koje su oduševljavale i samog Antuna Mihanovića.

Sadržaj jelovnika je klasičan te nudi gostima jela od hladnih predjela pa sve do deserta, no posebna čar novog jelovnika je poseban koncept specijaliteta koji omogućava gostima raznolikost ponude. Koncept je pripremljen u tri smjera - zagorska jela koja su pripremljena prema recepturama karakterističnima za Hrvatsko zagorje, dvorska jela koja su pripremljena prema posebnoj recepturi iz vremena grofa Brigljevića koje su obogatili malim tajnama te vitalna jela koja sadrže pravilnu kombinaciju nutritivnih elemenata, lagano meso te svježe povrće i začine.

U Termama Tuhelj prošlost nije zaboravljena nego pretočena u ponudu koja nastoji goste razmaziti onim najboljim što gastronomija Zagorja nudi.
Sezonski menu
Komentari