Dubravkin put


Michelin preporuka
Gault&Millau Hrvatska
JRE Hrvatska

Mediteranska
Vedran Petranović
Cjenovni rang:

Svi koji se boje da će ostati gladni u "fensi šmensi" restoranima, gdje se hrana poslužuje na velikim tanjurima i ukrašava s puno pažnje, a porcije su relativno male, trebaju doći u Dubravkin put. Prva dva slijeda, slasno-kiselkasta krem juha od medvjeđeg luka prošarana s malo vrhnja te savršeno ispečene srdelice nabodene na štapiće, položene na mišanciju i poslužene s limunom, doista nisu bila obilna, no zalogaja je bilo dovoljno da se poslije trebalo pošteno pomučiti kako bi se svladao i odličan desert na bazi mrkve s nježnim sirom poput mascarponea, finim sladoledom i mljevenim orašastim voćem te nekoliko žutih i ljubičastih cvjetova. Sva tri slijeda mogla bi se usporediti s proljetnim danima provedenim u prirodi. Juha je bila šetnja šumom, srdelice jedrenje po laganom vjetru, a desert osunčana livada.
 
Iako nije pristojno gledati u tuđe tanjure, valja reći da je riblja juha djelovala primamljivo i bogato, isto kao i rižoto, a juneći obrazi u tamnom umaku izgledali su savršeno mekano. 
Na početku je, uz uobičajenu vodu, predložena i radosno prihvaćena čaša pjenušca. Uz juhu je, prema pravilima sommelierske struke, vino preskočeno, a i vina ponuđena uz glavna jela bila su primjerena i tijekom obroka vrlo nenametljivo dotočena.

Veseli, pak, što se na čaše nude i prilično skupa vina s duge i raznolike vinske liste koja obuhvaća većinu najznačajnijih hrvatskih vinara, a dobra je i ponuda iz drugih vinskih zemalja. 
Ugodno je bilo i na odlasku. Konačni dojam bio je vrlo ugodan i bez osjećaja uspavanosti. Očigledno je u tanjurima i čašama svega bilo - taman.

autor fotografija: Igor Kralj/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 01/4834-975

Web: www.dubravkin-put.com

E-mail: info@dubravkin-put.com

Radno vrijeme: PONEDJELJAK - SUBOTA: 11:00 - 01:00 h

Regija: Grad Zagreb

Adresa: Dubravkin put 2; 10000 Zagreb

Broj mjesta: 84

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Veliko poštovanje prema namirnicama i njihova kvaliteta, kao i harmonija i čistoća okusa
osnovne su karakteristike moderno interpretirane mediteranske kuhinje ovog restorana.
Ponuda za ručak je jednostavnija i mijenja se svakih nekoliko tjedana, dok se u večernjemu
meniju nalaze nešto kompleksnija jela te uz à la carte ponudu možete uživati i u jednom
od naših degustacijskih menija koje će za vas pomno smisliti i pripremiti chefica kuhinje
Priska Thuring.
Ponosni smo na našu vinsku kartu koja ima nekoliko stotina pomno odabranih domaćih i
stranih etiketa vina, koju su sastavili i koju stalno nadograđuju sommelier Tihomir Purišić i
voditelj restorana Marko Rundek.

Nagrade i priznanja:

Član udruge Jeunes Restaurateurs.

Preporuka Michelin vodič 2018.
Sezonski menu
Komentari