Atrium

Tradicionalna
Josip Klarić
Cjenovni rang:

Na vratima Nacionalnog parka Krka, desetak kilometara od Šibenika, goste očekuje restoran Atrium, savršeno mjesto za sve one koji žele pobjeći od gradske vreve i prepustiti se užicima mora i rijeke. Rijeka Krka koja izvire nedaleko od Knina i završava nestajući u moru blizu Šibenika, na svojem putovanju kroz uzak i dubok kanjon, prelijevajući se preko sedrenih barijera, stvara jezera i sedam slapova čudesne ljepote. Remek-djelo prirode dolaze posjetiti turisti sa svih krajeva svijeta i nerijetko navrate u Atrium gdje ih čeka okrepa domaćim jelima. Ondje se dolazi na jela sa žara, ražanj i peku - uzdanike tradicionalne kuhinje koji se prenose generacijama usmenom riječi, ali i primjerima za dana vrijednih obilježavanja. Dobro je znati da se prije uživanja u takvim specijalitetima valja najaviti tri sata ranije kako bi kuhari sve stigli pripremiti. Hobotnica, teletina ili janjetina pod zvonom posipanim žeravicom oslobađaju svoje sokove koje krumpir žedno upija do posljednje kapi.

Dalmatinski pršut i panceta, lokalni sirevi i domaći kruh te crne ili zelene masline predjela su vrijedna pažnje koja u istom tanjuru spajaju vještinu pripreme majstora ovog kraja. Odmak od jela naših starih reflektira se u kreativnosti kuhara koji primjerice carpaccio od grdobine spaja sa šumskim voćem, kao i dekoraciji kojoj se pridaje posebna pozornost.

Neka od jela koja se ne mogu svugdje kušati svakako su jegulja, ali i girice uz koje savršeno pristaje blitva pripremljena na dalmatinski način, a lijepo klize uz gusto kućno vino. Na vinskoj karti mogu se pronaći kvalitetna i vrhunska hrvatska vina, ali i šampanjci poput Dom Perignona. Prostor Atriuma s vijugavim stubištem i raskošnim lusterima kao stvoren je za nazdravljanje cijenjenim mjehurićima. Stoga nije neobično da se dvorana iznajmljuje i za vjenčanja ili svečana događanja. A kad sunce ugrije vanjsku terasu, u dobrom raspoloženju uz bogatu trpezu, sati prolaze poput minuta.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 091/337-5489; 022/778-021

Web: atrium-gulin.hr/

E-mail: info@atrium-gulin.hr

Radno vrijeme: PON - NED: 8:00 - 23:00

Regija: Dalmacija-Šibenik

Adresa: Gulini 78; 22221 Lozovac

Broj mjesta: 0

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Doživite jedinstveno gurmansko iskustvo koje se temelji na spoju tradicionalne mediteranske kuhinje i suvremene pripreme jela. Kulinarski umjetnici vode računa o svakom detalju, počevši od kvalitete i svježine namirnica, njihove kvalitetne pripreme te dekoracije i serviranja gostima.
Sezonski menu
Komentari