AtriumTradicionalna
Josip Klarić
Cjenovni rang:

Kako bismo pobjegli od gužve u prirodu odluka je pala na Nacionalni park Krka, desetak kilometara od Šibenika. Nakon uživanja u pogledu na dubok kanjon, sedrene barijere i jezero sa slapovima čudesne ljepote dobro smo ogladnili. Snagu smo odlučili vratiti domaćim jelima u restoranu Atrium. Slijedeći mirise mesa sa žara, ražnja i peke, uzdanike tradicionalne kuhinje čije se tajne pripreme prenose generacijama, mogli smo i zatvorenih očiju stići do naše točke interesa. No to bi bila šteta jer nas je dočekala prekrasna, prostrana terasa na kojoj su osmjesi gostiju sugerirali da smo na pravom mjestu za kušanje - kako hrane, tako i vina. Nismo bili lijeni ući u lijepo uređen interijer s vijugavim stubištem i raskošnim lusterima, ali terasa je ipak pobijedila.

Za početak smo se odlučili na dalmatinski pršut, pancetu i lokalne, mlade i zrele sireve. Prva pomoć za glad natjerala nas je da utihnemo. Prepustili smo se domaćem kruhu te pokojoj crnoj i zelenoj maslini da razbije snažne okuse soli, bure i začinskog bilja. Nakon predjela koje u istom tanjuru spaja vještine pripreme majstora ovog kraja bezobrazno smo se prepustili janjetini koja je pod zvonom posipanim žeravicom oslobađala svoje sokove. Žedno ih je upijao krumpir do posljednje kapi da bi se poigrao našim zazubicama. U Atriumu „odzvoni“ i teletini te hobotnici, u što smo se pristojno i bez buljenja uvjerili pogledom na susjedni stol.

Neka od jela koja se ne mogu svugdje kušati svakako su jegulja, ali i girice uz koje savršeno pristaje blitva pripremljena na dalmatinski način, a lijepo klize uz gusto kućno vino. Odmak od trpeze naših starih reflektira se u kreativnosti kuhara koji primjerice carpaccio od grdobine spaja sa šumskim voćem, kao i dekoraciji kojoj se pridaje posebna pozornost. Zanimljiva je i vinska karta na kojoj se mogu pronaći kvalitetna i vrhunska hrvatska vina. U dobrom raspoloženju uz bogatu trpezu, s lakoćom nestaju iz čaše ostavljajući širok osmjeh užitka.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 091/337-5489; 022/778-021

Web: atrium-gulin.hr/

E-mail: info@atrium-gulin.hr

Radno vrijeme: PON - NED: 8:00 - 23:00

1.1.2019.-1.4.2019.
PON - NED 8:00-17:00

Regija: Dalmacija-Šibenik

Adresa: Gulini 78; 22221 Lozovac

Broj mjesta: 0

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Doživite jedinstveno gurmansko iskustvo koje se temelji na spoju tradicionalne mediteranske kuhinje i suvremene pripreme jela. Kulinarski umjetnici vode računa o svakom detalju, počevši od kvalitete i svježine namirnica, njihove kvalitetne pripreme te dekoracije i serviranja gostima.
Sezonski menu
Komentari