ArnikaTradicionalna
Cjenovni rang:

Na petnaestak minuta šetnje iznad prekrasnih Fužina i jezera Bajer nalazi se Lovački dom i restoran Arnika, koji je osnovan 1995. godine. Vlasnici su prije toga radili u Opatiji i htjeli u svom kraju napraviti lokal gdje će se jesti domaća hrana i sa željom da promoviraju vrijednosti Gorskog Kotara. Ovdje možete prespavati u nekoj od 14 soba, a uz vanjsko dječje igralište ovo je mjesto idealno za ljetni turizam zbog konstantne svježine, kao i za zimske mjesece radi planinskog ugođaja i brojnih atrakcija kojima obiluje ovaj kraj. Najznačajniji od svih je ipak ispraćaj stare godine u podne 31.12., koji prerasta u veću manifestaciju što privlači i preko 10.000 ljudi!

Na svega desetak minuta vožnje od Delnica, sat i pol od Zagreba te pola sata od Rijeke, očekuje vas topla kuća, više nego simpatični domaćini i garancija da je sve što ćete dobiti na stol tradicionalno i domaće. Upravo je to filozofija Arnike. Restoran drži do petnaestak jela, ali najbolje se najaviti dan ranije i popričati sa susretljivom vlasnicom o tome što je svježe i pri ruci. Ovdje se potpuno prati sezona i uzima samo najbolje i iskreno iz prirode, a prvome je mjestu - jednostavnost.

Zimski specijaliteti su maneštrice s kobasama, suhim mesom i špekom, kao i jela s kiselim kupusom, a tu su i šnicle od divljači u umaku od borovnica te fužinarska bržolica, odnosno juneće meso u saftu. Lovačke knedle i njoke od krumpira rade sami, a kako Gorski Kotar nije poznat po vinima, tako se dosta malena ponuda bazira na ostatku Hrvatske, ali svakako morate probati aperitive iz okolice, goranski jeger i divlju ružu. Jelenji pršut, kobasica od vepra, sir škripavac, dimljeni sir i svinjski špek posluženi su na plati za predjelo. Bijelo vino kuće dolazi iz obližnje Istre, a radi se o malvaziji koja ugodno zalijeva slasne lovačke suhomesnate proizvode, iako je najbolji dio plate po nama ipak domaći, kremast, aromatičan i savršeno mekan domaći sir.

Proljeće se u na meniju Arnike i dalje bazira na zimskim jelima jer se hladnoća dugo zadržava u ovim krajevima, a najpoznatiji su po svojoj juhi od kopriva i radiču koji tada ide u gotovo sva jela, od predjela do salata. Ponuda namirnica se bazira na okolnim OPG-ovima kojih ima sve više i koji nude sve od voća, do povrća, sireva i svega što nudi bogata i raznovrsna planinska priroda.

Za glavno smo jelo toga danas mogli birati između domaćeg, seljačkog lonca s kobasicom, buncekom i suhim mesom sa špekom te dinstanim kupusom i krumpirom, ili gulaša od srne s lovačkim knedlama od kruha. Oduševljeni izborom, kušali smo i jedno i drugo. Crno vino kuće, kupaža vranca i cabernet sauvignona izvrsno je pratila kiselkaste note i jednog i drugog jela, a posebno je lijepo vidjeti posudice u kojima se jelo poslužuje – povratak u prošlost.

Za kraj, desert iz snova je fantastičan štrudl s 90% šumskog voća i izvrsnim sladoledom od vanilije. Play of the day, stvarno iznad očekivanja, a u ponudi je i još nekoliko vrsta palačinki.

Arnika nije mjesto gdje ćete moći birati između stotine jela. Arnika je skroman lovački dom u kojem ćete jesti najbolje od Gorskog Kotara, upravo kao što jede i obitelj koja drži ovo preslatko mjesto. Karirani stolnjaci, šuma, priroda, šetnice, lovni turizam, svjež zrak i blizina prekrasnog jezera idealno su odredište za bijeg iz vašeg grada, gužve i sivila, a domaći specijaliteti zaslužuju da upravo ovdje provedete svoj dan zasluženog odmora u netaknutoj prirodi središnje Hrvatske.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 051 835 187

Web: lovackidomarnika.eatbu.hr/

E-mail: arnika@ri.t-com.hr

Radno vrijeme: 08:00 – 22:00

Regija: Lika-Karlovac

Adresa: Klađe 22, 51322, Fužine

Broj mjesta: 180

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Arnika je skroman lovački dom u kojem ćete jesti najbolje od Gorskog Kotara, upravo kao što jede i obitelj koja drži ovo preslatko mjesto. Karirani stolnjaci, šuma, priroda, šetnice, lovni turizam, svjež zrak i blizina prekrasnog jezera idealno su odredište za bijeg iz vašeg grada, gužve i sivila, a domaći specijaliteti zaslužuju da upravo ovdje provedete svoj dan zasluženog odmora u netaknutoj prirodi središnje Hrvatske.
Sezonski menu
Komentari