Aerosteak



Tradicionalna
Cjenovni rang:

Grobničko je polje udaljeno 15 kilometara od Rijeke, a najpoznatije je po svome motodromu i aerodromu za sportske avione. Upravo pored parkiranih aviona pod prekrasnom gustom brajdom na ugodnoj terasi uz veliku livadu smjestio se i restoran Aerosteak, koji je po tome i dobio ime.. Unutrašnjost lokala je također ugodna poput terase, s puno drvenih detalja i nekako idealna za hladniji dio godine.

Aerosteak nije poznat samo po svojim steakovima na više načina, nego i njeguju domaću grobničku kuhinju, pa tu se stvarno može naći svega, od krem juha, preko rižota i domaćih tjestenina poput šurlica ili njoka, sve do pizza i ostalih jela s grilla. Za početak, kao pozdrav iz kuhinje dolazi fino iskosana, nježna i jako zanimljiva pašteta od junetine kao uvod u vrhunsku mesnu priču.

Koliko su ponosni na kvalitetno meso koje nabavljaju iz kontinentalnog dijela Hrvatske, toliko vole i svoje mliječne proizvode pa za predjelo uzimamo „palentu kompiricu“ s grobničkim sirom. Palenta je dugo kuhana i miješana, a u ovom kraju – i pomiješana s krumpirom. Na vrhu, uz obilatu dozu vrhunskog maslinova ulja s Cresa, dolazi i tvrd aromatičan i divno slan lokalni sir, a sve se to izvrsno upotpunjuje s bijelim vinom kuće, malvazijom Deklić. Nježna i lagana malvazija fino je okružila jake arome sira, a porcija je bila toliko velika da je uslijedila prava borba s ostatkom menija.

Naime, prekrasna i najugodnija konobarica na svijetu nam je donijela t-bone steak poslužen s tek nakratko pečenim netom ubranim vrganjima te bikove obraze u saftu sa šurlicama. Fantastično, svježe teleće meso steaka izvrsno je prijalo uz čašu crne kupaže merlota, caberneta i terana također vinarije Deklić, a onda je uslijedilo kušanje bikovih obraza. Nadrealno, sjajno iskustvo, briljantna kombinacija poput duše mekanog mesa s „al dente“ domaćom tjesteninom s onom divnom rupicom u sredini. Stvarno veliko jelo i za apsolutno svaku preporuku.

Aerosteak nudi čak sedam svakodnevno svježih deserata pa smo teškom mukom, uz čokoladnu tortu s malinama, tiramisu i pana cottu, odabrali vinsku tortu. Slatko, jako slatko, kremasto, fino, a vino se doista osjeti i uopće ne smeta. Naprotiv. Savršen završetak dana.

Ako ste raspoloženi za brzu vožnju ili let, obilazak lokalnih spomenika, pitoresknog mjesta Čavle u blizini ili ste pasionirani obožavatelj pasa, svakako navratite u Aerosteak. Ova „dog friendly“ oaza je prepuna posjetitelja svih rasa i pasmina što još dodatno daje plus ovom mjestu kojeg ćete se sigurno još dugo sjećati. Vrhunsko, doista vrhunsko meso i usluga. Svaka čast Aerosteak!

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 051 250 193

Web: www.restaurant-aerosteak.com/

E-mail: aerosteak.grobnik@gmail.com

Radno vrijeme: 8 - 23

Regija: Kvarner

Adresa: 51219, Čavle

Broj mjesta: 200

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Aerosteak nije poznat samo po svojim steakovima na više načina, nego i njeguju domaću grobničku kuhinju, pa tu se stvarno može naći svega, od krem juha, preko rižota i domaćih tjestenina poput šurlica ili njoka, sve do pizza i ostalih jela s grilla. Za početak, kao pozdrav iz kuhinje dolazi fino iskosana, nježna i jako zanimljiva pašteta od junetine kao uvod u vrhunsku mesnu priču.
Komentari