Vina Kabola

Ocjena:
Istra.

Da je iz njegova podruma izašla samo Amfora Malvazija, Marino Markežić Kabola bio bi jedan od najznačajnijih vinara u Hrvatskoj. Prvi je na tržište pustio vino od grožđa mjesecima maceriranog u glinenoj posudi ukopanoj u zemlju, pa godinama odležavanog u drvenoj bačvi i boci i oduševio zahtjevniju vinsku publiku.

- Vino iz amfora je kruna našeg truda. Tu nas je priroda i zemlja najviše podarila tako da je malvazija istarska dobila jednu novu dimenziju. Kroz produženu fermentaciju u amforama, te počivanje vina bez uklanjanja dropa i taloga do kasno u proljeće, malvazija je pokazala svoju plemenitost. Grožđe se rađa iz zemlje i svoj vlastiti sok poklanja zemlji kako bi ga ona pretvorila u vino – priča o amfori Marino Markežić čiji je brend Kabola i prije te prijelomne 2005., berbe iz koje je prva hrvatska amfora, bio sinonim za pouzdana vina. A i danas je.

U Momjanu, u prekrasnoj kamenoj vinariji okruženoj vinogradima, Marino radi i vina: Malvazija Istarska, Malvazija Unica, Muškat Momjanski, pjenušac RE (šampanjskom metodom druge fermentacije u boci), Teran, Merlot, Cabernet. ružičasto vino Rosa ... Proizvodnja je ekološka pod motom "njegovanje vina nije posao, to je naš život".

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 052/779 208

Web: www.kabola.hr

E-mail: info@kabola.hr

Radno vrijeme: Radno vrijeme (Pon - Sub): 10:00 - 20:00

Regija: Istra

Adresa: Kanedolo 90; 52 462 Momjan

Opis:

Vinska priča u obitelji Markežić postavila je kamen temeljac još daleke 1891. godine momjanskim muškatom. Od tada pa do danas vrijedne i strpljive ruke slažu ovu nevjerojatnu vinsku priču nadahnutu željom da se odlikuje iskrenošću i posebnošću. Oblikovali su vlastiti i prepoznatljivi stil kroz brend Kabola.

Vinarija Kabola 2017. dobitnik je prestižne nagrade koju dodjeljuje Luxury Travel Guide!
Luxury Travel Guide ekskluzivna je i utjecajna globalna platforma koja predstavlja ekskluzivnost turističke ponude iz cijelog svijeta. Svake godine Luxury Travel Guide nagrađuje turističke proizvode, i to za područje Europe, Amerike, Australije i Azije te Afrike i Bliskog istoka.
Luxury Travel Guide želi skrenuti pozornost na kompanije, ali i na sasvim male bisere koji pružaju posjetiteljima luksuzan i poseban doživljaj. Stoga je tim stručnjaka odabrao Istarsku vinariju Kabola i dodijelio joj nagradu u kategoriji Traditional Wine Maker of the Year!

„Dobitnici nagrade Luxury Lifestyle Awards najbolji su u svojim kategorijama, stoga je ova osvojena nagrada uistinu veliko postignuće na koje dobitnici s pravom trebaju biti ponosni. Ove godine imali smo velik broj nominiranih tvrtki i time snažnu konkurenciju u svakoj kategoriji. Svi dobitnici nagrada prošli su kroz iste, stroge kriterije ocjenjivanja koje provode naši stručnjaci. I ove kao i prethodnih godina samo najbolje tvrtke i pojedinci odlaze s jednim od ovih prestižnih priznanja“, istaknuo je predstavnik Luxury Travel Guide-a.
Komentari