Naslovna

Restorani

Vinari|Uljari

Hrana

Turizam

Lifestyle

Kategorije

crogourmet365 logoMali vodič kroz najljepša mjesta u okolici Cavtata i Dubrovnika

Dubrovnik je i ove godine jedna od 10 najpoželjnijih destinacija u Europi. Ova najjužnija hrvatska regija nudi mnogo više od same jezgre Staroga grada. Nakon 2 dana razgledavanja znamenitosti i upijanja idilične atmosfere Dubrovnika predlažemo da uzmete taxi i krenete prema još neotkrivenim destinacijama u okolici Cavtata i Dubrovnika. Za vas smo odabrali mjesta koja po preporuci lokalaca nikako ne smijete zaobići.

Plaža Pasjača – najpopularnija hrvatska plaža

Ova pješčana plaža budi sve veće zanimanje posljednjih godina, pogotovo po društvenim medijima, a jasno je i zašto. Pasjača se smjestila tridesetak kilometara južno od Dubrovnika, u mjestu Popovići u Konavlima. Riječ je o dosta skrivenoj plaži čiju su posebnost i ljepotu lokalci dugo godina skrivali od očiju javnosti. Zbog njenog zabačenog položaja, najjednostavniji i najsigurniji način dolaska do Pasjače je taxi prijevozom iz Dubrovnika ili Cavtata.

Uzmite brzu i povoljnu opciju taxi prijevoza do Pasjače i uživajte u vožnji uz obalu Jadrana. Kada stignete do Pasjače čeka vas desetak minuta pješačenja strmim stepenicama koje se spuštaju niz liticu, a na nekim dijelovima prolazite kroz izdubljene tunele. Iako penjanje i spuštanje nisu najjednostavniji dio, jednom kad stignete do plaže, shvatite da je vrijedilo svakog koraka. Na Pasjači će vas dočekati more tirkizne boje, sitni pijesak, sunce, mir i zvuk valova.

Preporuka za restoran: Restoran Konavoski dvori, omiljeno je izletište Dubrovčana, Konavljana i posjetitelja dubrovačke rivijere, nalazi se u blizini plaže Pasjače. Tik uz rječicu ponornicu Ljutu, ovaj tradicionalni restoran ima bogatu ponudu jela – od prvorazrednog pršuta i sira iz ulja, mlade janjetine i teletine ispod saća (peke), domaćeg kruha, pastrva na žaru i ostalih specijaliteta.

Mostar i Međugorje – jednodnevni izlet u Bosnu i Hercegovinu

Ako želite doživjeti tragove različitih kultura i religija na jednom mjestu, preporučujemo izlet u Mostar i Međugorje u susjednoj Bosni i Hercegovini. Mostar je kulturno i ekonomsko središte Hercegovine smješteno u južnom dijelu zemlje. Nalazi se 130 km sjeverno od Dubrovnika, pa je automobil najbolji i najbrži način prijevoza. Međugorje je jedno od najvećih marijanskih svetišta na svijetu i posebno mjesto koje oduševljava svojom ljepotom.

Iz Dubrovnika i Cavtata prema Mostaru redovito voze taxi prijevoznici. Ovo je daleko bolja opcija od putovanja autobusom. Kod odabira prijevoznika, birajte onog koji ima transparentno izložene fiksne cijene prijevoza.

Kotor i Perast  – šarmantna mjesta u Crnoj Gori

Provedite dan u Crnoj Gori istražujući stare gradove Perast i Kotor. Udaljenost od Dubrovnika do Kotora je manja od 100 kilometara, pa je putovanje automobilom najbolja opcija. Predlažemo taxi prijevoz jer je to najbrži i najjednostavniji je način u kojem se možete potpuno opustiti i uživati u vožnji uz očaravajuću jadransku obalu.

Dovoljno je da prošećete živopisnim ulicama Perasta i odmah ćete osjetiti da se radi o gradu baroka i venecijanske arhitekture bogate povijesti. U blizini je mali otočić Gospe od Škrpjela, koji ovaj grad zaokružuje kao poželjnu destinaciju za ljubitelje kulture. U Kotoru, gradu koji se nalaz na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, možete razgledati dobro očuvanu srednjovjekovnu arhitekturu, te brojne antičke spomenike.

Preporuka za vinsku turu: Na putu prema Crnoj Gori, u središnjem dijelu Konavoskog polja nalazi se Vodopić vinarija koja uz velik trud i naglasak na kvaliteti proizvodi vrhunska vina. Vodopić vina su plod upornosti i težnje za stvaranjem prepoznatljivog proizvoda. Uz proizvodnju i prodaju kvalitetnih vina, Vodopić vinarija nudi i mogućnost kušanja vina u izvornom ambijentu vinograda, a srdačna dobrodošlica je zagarantirana svakom gostu.

Želite na putovanje u okolici Dubrovnika i Cavtata? Rezervirajte svoj taxi prijevoz na vrijeme. Pogledajte sve cijene i destinacije online prije samog polaska. Više o izletima u okolici Dubrovnika i Cavtata pročitajte na blogu: Taxi Dubrovnik Getaways. Sve detalje usluge taxi prijevoza pogledajte na webu: https://www.taxicavtat.hr/.

Povezani članci

Related

Najposjećenije planine u Srbiji

Ako želite uživati u aktivnom, ispunjenom odmoru, koji nudi raznovrsne sadržaje i atrakcije, onda su planine u Srbiji idealan izbor za vas. Osim što su kvalitetni zimski centri, planine se mogu pohvaliti i ljetnim sadržajima, što ih čini idealnim destinacijama za...

read more

Upoznajte pitomu divljinu otoka Mljeta

Mljet kao biser južnog Jadrana skrivena je oaza mira, tišine, nenarušene prirodne ljepote, koja svojom pozitivnom izolacijom nudi zaslužen odmor od užurbane gradske svakodnevice. Smješten nedaleko nedaleko od poluotoka Pelješca, Dubrovnika, otoka Korčule i Elafita,...

read more