Naslovna

Hrana

Turizam

Lifestyle

Kategorije

crogourmet365 logoMali vodič kroz najljepša mjesta u okolici Cavtata i Dubrovnika

Dubrovnik je i ove godine jedna od 10 najpoželjnijih destinacija u Europi. Ova najjužnija hrvatska regija nudi mnogo više od same jezgre Staroga grada. Nakon 2 dana razgledavanja znamenitosti i upijanja idilične atmosfere Dubrovnika predlažemo da uzmete taxi i krenete prema još neotkrivenim destinacijama u okolici Cavtata i Dubrovnika. Za vas smo odabrali mjesta koja po preporuci lokalaca nikako ne smijete zaobići.

Plaža Pasjača – najpopularnija hrvatska plaža

Ova pješčana plaža budi sve veće zanimanje posljednjih godina, pogotovo po društvenim medijima, a jasno je i zašto. Pasjača se smjestila tridesetak kilometara južno od Dubrovnika, u mjestu Popovići u Konavlima. Riječ je o dosta skrivenoj plaži čiju su posebnost i ljepotu lokalci dugo godina skrivali od očiju javnosti. Zbog njenog zabačenog položaja, najjednostavniji i najsigurniji način dolaska do Pasjače je taxi prijevozom iz Dubrovnika ili Cavtata.

Uzmite brzu i povoljnu opciju taxi prijevoza do Pasjače i uživajte u vožnji uz obalu Jadrana. Kada stignete do Pasjače čeka vas desetak minuta pješačenja strmim stepenicama koje se spuštaju niz liticu, a na nekim dijelovima prolazite kroz izdubljene tunele. Iako penjanje i spuštanje nisu najjednostavniji dio, jednom kad stignete do plaže, shvatite da je vrijedilo svakog koraka. Na Pasjači će vas dočekati more tirkizne boje, sitni pijesak, sunce, mir i zvuk valova.

Preporuka za restoran: Restoran Konavoski dvori, omiljeno je izletište Dubrovčana, Konavljana i posjetitelja dubrovačke rivijere, nalazi se u blizini plaže Pasjače. Tik uz rječicu ponornicu Ljutu, ovaj tradicionalni restoran ima bogatu ponudu jela – od prvorazrednog pršuta i sira iz ulja, mlade janjetine i teletine ispod saća (peke), domaćeg kruha, pastrva na žaru i ostalih specijaliteta.

Mostar i Međugorje – jednodnevni izlet u Bosnu i Hercegovinu

Ako želite doživjeti tragove različitih kultura i religija na jednom mjestu, preporučujemo izlet u Mostar i Međugorje u susjednoj Bosni i Hercegovini. Mostar je kulturno i ekonomsko središte Hercegovine smješteno u južnom dijelu zemlje. Nalazi se 130 km sjeverno od Dubrovnika, pa je automobil najbolji i najbrži način prijevoza. Međugorje je jedno od najvećih marijanskih svetišta na svijetu i posebno mjesto koje oduševljava svojom ljepotom.

Iz Dubrovnika i Cavtata prema Mostaru redovito voze taxi prijevoznici. Ovo je daleko bolja opcija od putovanja autobusom. Kod odabira prijevoznika, birajte onog koji ima transparentno izložene fiksne cijene prijevoza.

Kotor i Perast  – šarmantna mjesta u Crnoj Gori

Provedite dan u Crnoj Gori istražujući stare gradove Perast i Kotor. Udaljenost od Dubrovnika do Kotora je manja od 100 kilometara, pa je putovanje automobilom najbolja opcija. Predlažemo taxi prijevoz jer je to najbrži i najjednostavniji je način u kojem se možete potpuno opustiti i uživati u vožnji uz očaravajuću jadransku obalu.

Dovoljno je da prošećete živopisnim ulicama Perasta i odmah ćete osjetiti da se radi o gradu baroka i venecijanske arhitekture bogate povijesti. U blizini je mali otočić Gospe od Škrpjela, koji ovaj grad zaokružuje kao poželjnu destinaciju za ljubitelje kulture. U Kotoru, gradu koji se nalaz na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, možete razgledati dobro očuvanu srednjovjekovnu arhitekturu, te brojne antičke spomenike.

Preporuka za vinsku turu: Na putu prema Crnoj Gori, u središnjem dijelu Konavoskog polja nalazi se Vodopić vinarija koja uz velik trud i naglasak na kvaliteti proizvodi vrhunska vina. Vodopić vina su plod upornosti i težnje za stvaranjem prepoznatljivog proizvoda. Uz proizvodnju i prodaju kvalitetnih vina, Vodopić vinarija nudi i mogućnost kušanja vina u izvornom ambijentu vinograda, a srdačna dobrodošlica je zagarantirana svakom gostu.

Želite na putovanje u okolici Dubrovnika i Cavtata? Rezervirajte svoj taxi prijevoz na vrijeme. Pogledajte sve cijene i destinacije online prije samog polaska. Više o izletima u okolici Dubrovnika i Cavtata pročitajte na blogu: Taxi Dubrovnik Getaways. Sve detalje usluge taxi prijevoza pogledajte na webu: https://www.taxicavtat.hr/.

Povezani članci

Related

Brač: Malena mjesta srca moga

Osebujan i izazovan u svojoj specifičnoj ljepoti, otok Brač njeguje maslinu i lozu, ovcu i kozu, kamenarstvo i klesarstvo… dopunjujući turističku ponudu ljetnim fjerama i frajama, a nadasve užicima za kojima vape suvremeni lovci na adrenalinske pustolovine Među...

read more
Show Buttons
Hide Buttons