Naslovna

Restorani

Vinari|Uljari

Hrana

Turizam

Lifestyle

Kategorije

crogourmet365 logo5 provjerenih trikova za državnu maturu bez stresa

Približavaju se datumi na koje će se održati ispiti državne mature i sigurni smo da su svi maturanti u potrazi za provjerenim trikovima kako proći državnu maturu bez stresa. Zato smo ti pripremili 5 provjerenih trikova koje ćeš lako moći primijeniti kada stigne dan D:

 Kreni s lakšim

Prvo prođi cijeli ispit i počni rješavati one zadatke koji su ti lakši. Tako će ti se smanjiti strah i stres pa ćeš biti opušteniji da se kasnije pozabaviš onim zadacima koje nisi znao riješiti odmah na prvu.

Duboko udahni

Prije svega, dobro udahni i smiri um. U ovakvim trenucima normalno je osjećati određeni stres, ali opušten um bolje funkcionira od uspaničenog. Ne brini, nećeš izgubiti puno vremena, a vrijedit će svake sekunde koju uložiš.

Joker 50/50

Jesi li i ti jedan od onih koji misle da uvijek treba odabrati c) kad ne znaš odgovor na pitanje višestrukog izbora? Ako je tako, možda ipak posveti tom pitanju više pažnje i prvo otpiši one odgovore za koje si uvjeren da nisu točni. Kad tako prepoloviš mogućnosti, odaberi jedan odgovor od onih koji su ti preostali, veće su šanse da ćeš pogoditi nego da odabereš c).

Zabavi se dok učiš

Znamo da je matura jako stresna, ali to ne znači da ne smiješ učiti na malo neobičniji način koji će ti možda više odgovarati. Gledaj videa, čitaj članke i slušaj podcaste o materijalima koje trebaš naučiti. Tko zna, možda ti puno bolje sjedne nego da učiš samo iz knjiga.

Pronađi odgovor u pitanju

Kad se susretneš sa zadacima, dobro ih pročitaj, i to nekoliko puta. Ponekad se dogodi da odgovor možeš shvatiti iz samog pitanja, zato ne dopusti da ti promaknu laki bodovi.

Nadamo se da ćeš uspješno primijeniti ove trikove na državnoj maturi, sretno!

Povezani članci

Related

Fibromi i sve što trebati znati o njima

Jeste li ikada na svome tijelu zapazili promjenu na koži u obliku viseće bradavice? Možda niste znali da se radi o fibromu i vjerojatno ste se u tom trenutku zabrinuli. Što su ustvari fibromi i što sve trebamo znati o njima? Što su fibromi? Mogu biti: maleni, veliki,...

read more

Madeži – napravite pregled na vrijeme

Osobe s velikom količinom madeža imaju veći rizik da je neki od tih madeža atipičan koji može ukazivati na melanom. Većina madeža pojavljuje se u adolescenciji, ali se pojavljuju i u ranom djetinjstvu te mogu biti prisutni i kod rođenja. Madeži su dobroćudne promjene...

read more
Show Buttons
Hide Buttons