Zlatna ribica

Mediteranska
Desa Tudić
Cjenovni rang:

Raskošan je jelovnik restorana Zlatna ribica u Brodarici pokraj Šibenika. Orada, brancin, pic, šarag, kovač, škarpina, grdobina, trilja, jegulja, tuna, oslić i zubatac izazivaju zazubice.

Lijepo je vidjeti mušule i vongole uz uobičajene kamenice, dagnje i školjke san žak, kako su napisali za Jakobovu kapicu, a rakove predstavljaju škampi i jastog (hlap). Nije pri tome jasno je li hlap u zagradi zato što ga ima povremeno ili zato što netko pretpostavlja kako gosti misle da je riječ o dva naziva za istog raka.

Ponuda mesnih jela obuhvaća, pariški, bečki i zagrebački odrezak, različite vrste steakova, pržolicu, medaljone, ražnjiće, pljeskavicu, pileća prsa, janjeće kotlete, a na listi deserata su različite torte, nekoliko vrsta palačinki, tiramisu, rožada, sorbeto...

Zlatna ribica je obiteljski restoran na obali s koje puca pogled na prekrasni Krapanj, najniži naseljeni jadranski otok kojem je posvećeno i jedno jelo, brudet na krapanjski način.

U restoranu tijekom cijele godine organiziraju gastro događanja poput dana bakalara, mlade paške janjetine, šparoga ili liganja. Uz restoran su mali hotel, plaža, privezište za brodice i parkiralište. Imaju svoje vinograde i maslinike te vino i maslinovo ulje.

autor fotografija: Duško Jaramaz/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 022/350 300

Web: www.zlatna-ribica.hr

E-mail: restoran.zribica@gmail.com

Radno vrijeme: PONEDJELJAK - NEDJELJA: 12:00 - 23:00 h

Regija: Dalmacija-Šibenik

Adresa: K. Spužvara 46; Šibenik - Brodarica

Broj mjesta: 150

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

U Brodarici, jednom od turističkih bisera šibenske rivijere, u prekrasnoj uvali nalazi se restoran Zlatna ribica, poznat po dugogodišnjoj obiteljskoj tradiciji vrhunskog ugostiteljstva.
Na terasi restorana iznad mora, uza zvuk dalmatinskog melosa i pogled na otok Krapanj, može se doživjeti prava Dalmacija. Restoran je od 1961. godine u vlasništvu obitelji Tudić.
Gosti mogu uživati u kulinarskim delicijama šefice kuhinje Dese Tudić, koja nudi bogat izbor raznih jela, ribljih i mesnih specijaliteta, školjki i rakova uz veliki izbor kvalitetnih vina od kojih osoblje posebno preporučuje vino kuće Zlatna ribica.
Obitelj Tudić uz ugostiteljstvo njeguje i dugogodišnju vinarsku tradiciju. Gostima su na raspolaganju moderno uređene sobe i apartmani. Renoviranjem stare srednjovjekovne uljare sv. Lovre 1584. na otoku Krapnju obogaćena je i upotpunjena kulturno-turistička baština šibenske rivijere.

Nagrade i priznanja:

U vodećih 100 restorana Hrvatske restoran Zlatna ribica je prisutan 1995., 1996., 1997., 1998., 1999., 2000., 2001., 2002., 2003., 2004., 2005., 2006., 2007., 2008., 2009., 2010., 2011., 2012., 2013., 2014. i 2015. godine.
Sezonski menu
Komentari
Za komentiranje je potrebno prijaviti se.
Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.