Hotel Korana Srakovčić

Internacionalna
Snježana Grgurić
Cjenovni rang:

Iz restorana pjeva Frank Sinatra s pratećim orkestrom, iz parka ptice uz nježnu pratnju rijeke koja teče nekoliko metara od terase, a iz tanjura janjeći kotleti s povrćem poprženim na maslacu. I povrće nije iz vrećice jer na tanjuru stižu i paprika te tikvice.

Lijepo složeni stolovi s elegantnim čašama prvo upadaju u oko u restoranu karlovačkog hotela "Korana Srakovčić". Drugo je raznolika ponuda jela u jelovniku čiji autor očigledno voli divljač, a posebno prepelice i prepeličja jaja. Dobar je izbor i ostalih mesnih jela. Većina je pripremljena na klasičan način, samo se u nekima, poput bifteka s višnjama ili pureće simfonije s egzotičnim voćem, chef lijepo i razigrao. Na stolu je košarica s tri vrste finih kruhova, a dobro je i maslinovo ulje. Na meniju je prilično i jela od liganja, sipa i hobotnice, a morske ribe je puno više nego slatkovodne. Nude pastrvu i lososa iako je terasa uz rijeku čije ime hotel i restoran nose.

U posebnoj ponudi su i tri menija. Osnova su im biftek, svinjski file i pastrva, a svaki obuhvaća drugu juhu, salatu te desert. Posebna je ponuda jela za djecu koja se zovu Pokemon, Digimon i Princeza, a lijep je i izbor deserata među kojima su flambirane banane i pohani ananas, a odlične su palačinke sa sladoledom i šumskim voćem.
Izbor vina je dobar. Sve u svemu, korektna ponuda te izvrstan ugođaj, posebno na terasi, zovu gosta da se vrati.

autor fotografija: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 047/609 090

Web: www.hotelkorana.hr/about-us/69

E-mail: info@hotelkorana.hr

Radno vrijeme: PONEDJELJAK - NEDJELJA: 11:00 - 23:00 h

Regija: Lika-Karlovac

Adresa: Perivoj Josipa Vrbanica 8; 47000 Karlovac

Broj mjesta: 180

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Pogled na prekrasnu Koranu kojom plivaju labudovi, smirujući šum slapa te svježina koja stiže iz jednog od najljepših hrvatskih parkova stvaraju prekrasan ugođaj bilo za obiteljske susrete i proslave, bilo za poslovne skupove i sastanke u karlovačkom restoranu hotela "Korana Srakovčić".

Iako je u samom središtu grada, zbog predivnog Vrbanićeva perivoja koji ga okružuje, daleko je od vreve. Zahvaljujući raznovrsnoj i nadasve kvalitetnoj ponudi, sedam su ga puta proglasili najboljim malim obiteljskim hotelom, a restoran je stalno na listi 100 najboljih u Hrvatskoj.

Posebno su atraktivne dvije terase pokraj čiste rijeke.
Standardni jelovnik obiluje specijalitetima od najboljih sezonskih domaćih namirnica koje pripremaju na tradicionalni način ili na moderan način kao "slow food".
Komentari