Draga di Lovrana

Tradicionalna
Deni Srdoča
Cjenovni rang:

Teško ćete shvatiti poruku "Vrijedi svaki zavoj" sve dok se ne dovezete i ne probate delicije napravljene u hotelu/restoranu Draga di Lovrana, u podnožju Učke, na pola puta do mora i s pogledom koji je idealan za romantičnu šetnju. Austrougarski štih ovo mjesto zahvaljuje Bečaninu Antunu Urmu, koji ga je sagradio daleke 1909. godine. Sve je obnovljeno 2005. i danas jednostavno više ne znate u čemu možete više uživati - pogledu ili hrani...

Meni, koji se sezonski mijenja dvaput na godinu, isprepleten je toliko decentnim delicijama da vam zaista treba dugo da se odlučite. Zato je i preporuka osoblja da se prepustite njihovu vodstvu i polako uživate u malim količinama puno vrsta hrane koje su pretežno vezane uz područje dokle vam seže pogled. Pa kako je ispred vas Kvarnerski zaljev s pripadajućim mu otocima, na vrhu menija su škampi i kozice, kao i brancin i trilja, ali tu su i juneći tatar, teleća pašteta, pršut od jelena...

Tri klasične juhe mjesto ipak ustupaju jednom od rijetko viđenih specijaliteta na ovim prostorima - tripama/filekima od grdobine. Stvarno predivno iskustvo, u premaloj količini, nadopunjeno je slanutkom u umaku od rajčice, celera, mrkve i bijelog vina s bruschettom i namazom od celera. Nasmijana konobarica tvrdi da je to jelo poteklo upravo s ovog područja, pa nemamo razloga da joj ne vjerujemo. Nije ostalo ni kapi umaka, možda i nešto najbolje što se može pojesti u nas, naravno, ako vam ne smeta dio tijela od kojeg se radi ovaj specijalitet.

Primat nad ribama meso preuzima kad dolazimo do glavnog jela jer vas očekuju brižljivo dizajnirani teleći kotlet s kaduljom, janjeća koljenica s vrijeskom i medvjeđim lukom, striploin... No kako i dalje more hipnotizira, preporučamo ono što se najbolje uklapa u kompletan dojam - Grdobina Draga di Lovrana - riblji rep s bonus škampom, kuhano u bijelom vinu na posteljici od broskve - ukusnom lokalnom zeleno-žutom čudu iz porodice kelja.

Bogat izbor slastica seže od naranče na četiri načina, tarta od kave, lava kolača i općenito zaista je teško odabrati. Kompletan dojam je doista prekrasan, cijene su, doduše, ostale iznad prosjeka, ali ponavljamo - zbog ovakvog pogleda se pišu pjesme. Prekrasno i za ponavljanje...

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 051/294-166;099/8145-500,

Web: www.dragadilovrana.hr/restoran

E-mail: info@dragadilovrana.hr

Radno vrijeme: Ponedjeljak: 18:00 - 23:00 h
Utorak - Nedjelja: 13:00 - 23.00 h

Regija: Kvarner

Adresa: Lovranska draga 1; 51 415 Lovran

Broj mjesta: 100

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Okusite terroir Kvarnera, ribu i škampe s vlastitih brodova obitelji Nikolac i otkrijte zanimljivu povijest gastronomske ponude Opatijske rivijere kroz autorska i tematska jela chefa kuhinje. Svoju mladenački zanesenost upotpunio je iskustvom svog mentora, uz moderni twist tradicionalnih, mediteranskih okusa s utjecajem talijanske i francuske kuhinje.
Počastite se kulinarskim užitkom uz izvrsna hrvatska vina na panoramskoj terasi Drafa di Lovrane sa spektakularnim pogledom na kvarnerske otoke.

Nagrade i priznanja:

Restoran je član uglednog udruženja Jeunes Restaurateurs (JRE).
Sezonski menu
Komentari