Villa MagdalenaFine dining/conceptual
Mislav Božić
Cjenovni rang:

Smještena na brijegu odmah iznad Krapinskih Toplica, Villa Magdalena trenutno vas osvaja svojim pogledom na zagorske brege i moderan kompleks kupališta preko ceste. Ovdje je riječ o hotelu, restoranu i wellnessu u jednom, što je jedan od mogućih, možda i najboljih scenarija za vikend u ovome kraju, a dodatni plus su jelovnik i vinska lista koji su sami po sebi i više nego zanimljivi.

Magdalena ne želi biti obična i klasična priča, ona je namijenjena uživanju u tradicionalnoj domaćoj zagorskoj hrani koju na moderan način ponosno i vizionarski potpisuje poznati chef Mislav Božić. Rezultat toga su i vrijedna priznanja, poput 14 bodova i dvije kapice Gault Millaua, stalno pojavljivanje u izborima za najbolji hrvatski restoran, kao i medalje na natjecanju Masterchef Zagorje.

Restoran krasi i lista vegetarijanskih i bezglutenskih specijaliteta, a kao starteri se preporučuju rižota i rezanci s domaćim dodacima u vidu vrganja, slanine, dimljenog sira... Tu su i neizostavni štrukli spremljeni na sve moguće načine, kao i domaće bučino ulje. Više vrsta juha bazira se na svježim lokalnim namirnicama koje se nabavljaju iz obližnjih OPG-ova. Izdvajamo Habsburšku, pileću sa šafranom i krem juhu od buče s prženom slaninom, a dizajneru - kapa dolje!

Glavna jela se, kako to i dolikuje Zagorju, pretežno drže mesa, pa se uz ramstek i biftek kombinira jako puno toga, pa čak i preljev od šumskoga voća. Pačja prsa u umaku od gljiva i s povrćem su mekana, ukusna i na granici oduševljenja. Porcije nisu ogromne, ali ćete na fotografiranje i divljenje definitivno potrošiti jako puno vremena.

Vinska lista nije velika, ali konkretno zastupa cijelu Hrvatsku, dok lokalne vinare dostojno predstavljaju Petrač i Bolfan. Deserti su opet fenomelnalan dizajnerski izričaj, a dominira torta Okus Zagorja, kao i domaći sladoled s preljevom od bučinog ulja.

Ugodna, topla, elegantna, dizajnerska oaza među zagorskim brdima zvana Villa Magdalena je svakako mjesto na koje trebate povesti društvo koje će uživati u free jazzu i izvrsnom jelu i piću. Svaka čast.

autor fotografija: Marko Prpić/Pixsell

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 049/233-333

Web: www.villa-magdalena.net

E-mail: info@villa-magdalena.net

Radno vrijeme: PON - NED: 10:00 - 22:00 h

Regija: Središnja Hrvatska

Adresa: Mirna ulica 1; 49217 Krapinske Toplice

Broj mjesta: 90

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Ponuda restorana temelji se na "Novoj zagorskoj kreativnoj kuhinji" s tradicionalnim jelima pripremljenim na novi način i posluženim pomalo drugačije od očekivanoga.

Poslužene delicije u kombinaciji sa šarmantnom atmosferom i profesionalnim osobljem nikoga neće ostaviti ravnodušnim, dok se u toplijim mjesecima u njima uživa uz prekrasan pogled na krajolik s restoranske terase koja je upotpunjena sa još 30 sjedećih mjesta.

Nagrade i priznanja:

Restoran je od 2009. godine osvojio brojna domaća priznanja i nagrade (100 najboljih restorana, Top 25 restorana Hrvatske prema Akademiji) te prestižno priznanje uglednog međunarodnog gastro vodiča – Gault Millau.
Sezonski menu
Komentari