U.O. Cantinetta


Gault&Millau Hrvatska

Mediteranska
Tome Računica
Cjenovni rang:

Jedan od takvih restorana s pričom i poviješću je i Cantinetta, smještena stotinjak metara od glavne plaže, a opet zidom dovoljno zaštićena od utjecaja okolice. Terasa je uredna i ugodna, idealna za kontempliranje uz ugodnu spizu.

Iako smo morali malo dulje čekati konobara i jelo, uz zvuke Erosa Ramazottija i talijanskih kancona te biranih lokalnih vina (ljudi, pa Sladići i Bibić su iza ugla!), vrijeme brzo prolazi. Pogotovo ako znate da vas očekuje jedan od raritetnih hrvatskih autohtonih specijaliteta koji definitivno nema nigdje na svijetu. Riječ je, naravno, o čokalicama - gavunima iz boćate vode, koji imaju okus prženog sushija. Savršenstvo.

Cantinetta je poznata po skradinskome rižotu, ali i specijalitetima od svega što pliva. Tako je nadaleko poznat njihov cipal, savršenog okusa kakvog može dati samo apsolutno čisto okruženje. Svježe, bijelo meso, totalni je kontrast drugom specijalitetu - pečenoj sipi.

Capesante za predjelo fantastične su i zasitne, a očekuje vas i kvalitetan izbor drugih školjki, kao i riba, bifteka, janjetine. Sve to po normalnim cijenama za ovakvu uslugu i stvarno vrhunske specijalitete.

Prozračno vino debit Bedrica fino prati riblji meni, sipa je idealno slana i mirisom puna drva na kojem se pekla, prukljanski cipal je divlji, intrigantan, teško da biste prepoznali o čemu se radi, baš kao i s čokalicama, u čemu i je najveća kvaliteta Cantinette.

Tiramisu za kraj, još jedan pogled na breze i cigleni zid te gutljaj domaćeg vina, snimamo i maslinovo ulje koje se poslužuje u kamenoj posudi s motivom orla...

Vrijeme je za kupanje, ili bar odmor pokraj prekrasnog jezera s mislima na slađane gavune, sipe i ciple. Valjda nisu osvetoljubivi - Cantinetta je čisti gastro užitak.

autor fotografija: Duško Jaramaz/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 091/150 6434

E-mail: cantinetta.skradin@gmail.com

Radno vrijeme: PONEDJELJAK - NEDJELJA: 12:00 - 24:00 h

Regija: Dalmacija-Šibenik

Adresa: Skradinskih svilara 7; 22222 Skradin

Broj mjesta: 86

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Restoran je otvoren 2005. g. U ponudi su riblja ili mesna te jela po narudžbi. Specijaliteti restorana su skradinski rižot, peka i jela iz krušne peći.
Sezonski menu
Komentari