TramerkaMediteranska
Jadranka Ivančić
Cjenovni rang:

Pred vratima Opatije smjestilo se Volosko - oaza vrhunske kuhinje načičkana konobama i restoranima vrijednima pozornosti. U uličici iznad male marine nabasali smo na Tramerku s nekoliko stolova na terasi. Za jednim se može uhvatiti i pogled na komadić mora, ali odlučili smo ući unutra kako vjetar ne bi prijevremeno ohladio hranu.

Otvorili smo masivna vrata i našli se u ribarskom dnevnom boravku s otvorenim kaminom. Kao što i priliči ovakvim mjestima, nismo se puno zamarali onime što piše na jelovniku nego pomno slušali što se te noći zapetljalo o mreže. U očekivanju predjela osvrnuli smo se oko sebe i znatiželjno promatrajući detalje zaključili kako smo sjeli na pravo mjesto. Ako je s toliko ukusa i ljubavi predstavljen svaki ukras tada ni situacija na tanjuru ne može biti razočaravajuća.

Na stol su stigle kuglice ribljeg namaza ukrašene s par listića bilja i pašteta od raže. Kremasti, puni okusi namaza glatko su se otvarali na domaćem kruhu. Posluženo je i zeleno, travnato maslinovo ulje karakteristično za Istru čija se pikantna aroma savršeno isprepliće s morskim notama. Uz pokoji gutljaj preporučenog vina bilo je nemoguće zaustaviti se do zadnjeg komadića.

A zatim – spektakl. Spoj mora i šume u dubokom tanjuru koji miriše na bakinu kuhinju. Lignje s gljivama i savršeno kuhanim njokima dovoljno mekanima da upiju umak u kojem se oslobađa esencija mediteranskih sokova naglašenih kaparima i začinskim biljem. Krepko, ali lagano jelo vrijedno kušanja pobijedilo bi u gurmanskoj utrci i s ozbiljnijim istarskim gastro specijalitetima.

I za pobornike tradicionalnijih jela Tramerka ima svoj adut na jelovniku. Dnevno svježa riba u kombinaciji s lijepo zapečenom, zlatnom palentom kojoj slast pružaju sokovi u kojima ostaje sačuvano ono najbolje od mora također je za svaku preporuku. I male ribe imaju svojih pet minuta slave, u što smo se i sami uvjerili. Kuhari kvarnerske konobe ne podcjenjuju njezinu veličinu i kreativnim načinima pripreme odaju joj počast što također vrijedi imati na umu prilikom posjeta Tramerci.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 051/701-707

Web: www.konoba-tramerka.com

E-mail: info@konoba-tramerka.hr

Radno vrijeme: UTO - NED: 12:00 - 23:00
PON: Zatvoreno

Regija: Kvarner

Adresa: Andrije Mohorovičića 15, 51410 Volosko

Broj mjesta: 40

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Konoba Tramerka je mjesto s dušom i srcem. Kuhaju onako kako to rade i kod kuće, u krugu obitelji, s namirnicama koje ili proizvode sami ili nalaze u košarama i mrežama malih proizvođača i ribara. Izvor je Tramerkinih kulinarskih ideja prije svega Jadran sa svojim bogatstvima. Konobu su nazvali prema otočiću zadarskog arhipelaga. Na leđima su im pak Učka – njihova druga inspiracija i Istra – od kuda su njihovi korijeni. S obje strane mogu iskoristiti ono najbolje, prirodno i svježe.
Sezonski menu
Komentari